Ghidul Serviciilor
Ministerul Afacerilor Externe
inapoi la firma 27248 vizite
Poza Agentul guvernamental pentru CEDO
Foto

Agentul guvernamental pentru CEDO 

Coordonate

Telefon: (40 21) 319.21.91Fax: (40 21) 319.22.29E-mail: dag@mae.ro   

Agentul guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Instituţia Agentului guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului funcţionează la Ministerul Afacerilor Externe din luna iulie 2003, fiind transferată de la Ministerul Justiţiei prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 64/2003 privind stabilirea unor măsuri privind înfiinţarea, organizarea, reorganizarea sau funcţionarea unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, a ministerelor, a altor organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi a unor instituţii publice.

Urmărirea, alături de instituţiile competente, a armonizării legislaţiei şi practicii administrative şi judecătoreşti cu standardele impuse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului prin hotărârile pronunţate împotriva României (care, conform art. 46 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, sunt obligatorii pentru ţara noastră), pe de o parte, precum şi, cu titlu preventiv, prin hotărârile pronunţate în alte speţe relevante, constituie un obiectiv prioritar al Agentului guvernamental.Această componentă legislativă constituie un aspect esenţial al executării hotărârilor CEDO de către statele părţi la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care este urmărită de către Comitetul Miniştrilor (forul politic al Consiliului Europei) şi, are totodată, o deosebită relevanţă la nivelul Uniunii Europene, în aprecierea de către aceasta a îndeplinirii criteriilor politice de aderare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.