Ghidul Serviciilor
Ministerul Afacerilor Externe
inapoi la firma 27265 vizite
Poza Ghid de protocol
Foto

Procedurile ce guvernează relaţiile între Ministerul Afacerilor Externe şi misiunile diplomatice acreditate în România sunt variate şi diverse. Din aceste motive, Direcţia de Protocol din MAE a elaborat un „Ghid de protocol” conceput ca instrument util de lucru în primul rând pentru misiunile diplomatice acreditate în România, dar nu numai.

Multitudinea misiunilor diplomatice prezente pe teritoriul României – fie ele ambasade, reprezentanţe ale organizaţiilor internaţionale, consulate generale sau consulate onorifice – face ca un astfel de demers să fie foarte util şi necesar. Bucureştiul este o capitală cu o viaţă diplomatică activă şi intensă, găzduind 78 de ambasade străine. În ţară, mai există 11 consulate generale şi 38 consulate onorifice.

Cititorii interesaţi – membri ai corpului diplomatic, jurnalişti specializaţi pe domeniul politicii externe, studenţi şi profesori de la facultăţi de profil – pot descoperi în rândurile îndrumarului informaţii interesante, utile şi structurate despre protocolul diplomatic, inclusiv elemente specifice şi proprii spaţiului românesc, cât şi norme şi reguli internaţionale universal valabile, comune ca seturi de principii şi valori euro-atlantice.

Prin utilizarea ghidului, diplomatul acreditat în România poate beneficia de un instrument de lucru important şi de un sprijin substanţial, alături de o şedere plăcută în România.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.