Ghidul Serviciilor
Ministerul Afacerilor Externe
inapoi la firma 27265 vizite
Poza Sfaturi de calatorie - Sfaturi utile
Foto

Ghidul serviciilor consulare

Ghidul se adresează cetăţenilor români care intenţionează să călătorească sau se află deja în afara graniţelor ţării. Accidentele, îmbolnăvirea, decesul unei persoane apropiate, dezastrele şi catastrofele naturale sunt momente dificile pentru oricine, oriunde s-ar afla. Cu atât mai mult pentru cei care se află în străinătate, unde nu dispun de toate resursele necesare. Ghidul conţine câteva elemente de bază care vă pot ajuta să fiţi în siguranţă atunci când vă aflaţi în afara ţării şi să rezolvaţi o serie de situaţii nedorite şi neprevăzute. Ghidul vă oferă şi informaţii despre cum vă poate ajuta Ministerul Afacerilor Externe, prin ambasadele şi oficiile consulare din străinătate.

Pentru a descărca Ghidul serviciilor consulare, click  AICI !    [ PDF, 9.5 MB ] 

Ghid de transport aerian

Ghidul a fost publicat de Comisia Europeană şi vă oferă informaţii cu privire la drepturile dumneavoastră în caz de îmbarcare refuzată, cursă în întârziere prelungită, zbor anulat şi la locul în care puteţi depune reclamaţii. Scopul ghidului este exclusiv informativ.Companiile de transport aerian au obligaţia legală să vă informeze cu privire la drepturile dumneavoastră şi să vă asigure asistenţă în funcţie de împrejurări.

Pentru a descărca Ghidul de transport aerian, click  AICI !    [ PDF, 150 KB ] 

Ghidul cetăţeanului român care doreşte să lucreze în spaţiul Uniunii Europene

Ghidul a fost publicat la editura 'Niculescu' şi cuprinde sfaturi utile pentru persoanele care doresc să lucreze într-unul din cele 26 de state comunitare şi care nu doresc să fie victimele traficanţilor de forţă de muncă. Materialul prezintă totodată informaţii referitoare la aspecte generale privind dreptul de muncă în statele comunitare, chestiuni legate de liberalizarea/restricţionarea pieţei de muncă, datele de contact ale autorităţilor locale cu competenţe în domeniul muncii şi securităţii sociale din fiecare stat membru UE, precum şi cele mai importante reglementări în domeniu. 

Ghidul călătorului român în străinătate

Ghidul a fost publicat la editura 'C.H. Beck' şi cuprinde o serie de sugestii, de propuneri pentru cetăţeanul român care doreşte să călătorească în străinătate. Prin acest ghid, MAE semnalează cetăţenilor români căile prin care, în anumite situaţii, se pot adresa şi pot avea acces la serviciile oficiilor consulare. Primele două capitole prezintă modalităţile şi domeniile de asigurarea a asistenţei consulare şi limitele sale, iar ultimul capitol condiţiile de călătorie şi de şedere atât în statele Uniunii Europene, cât şi în ţările din afara UE.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.