Ghidul Serviciilor
Rivaro Concept - Scari, Trepte Si Panouri Decorative Din Lemn Masiv, Zarnesti / Brasov
inapoi la firma 1546 vizite
Poza Uleierea Blaturilor de Bucatarie de Lemn
Foto

De ce sa alegi uleiul in tratarea blaturilor din lemn masiv?

Daca ai ales un blat de bucatarie din lemn masiv, atunci tocmai ai introdus in ambianta casei tale un element natural, nobil, mereu la moda. Tratarea cu ulei a blaturilor din lemn este alegerea ideala atunci cand vrei sa te bucuri de aspectele naturale, autentice pe care acestea le ofera. Pe langa pastrarea aspectului vizual natural al lemnului, tratamentul cu ulei pastreaza intacta textura naturala la atingere a lemnului.

Nu se recomanda tratarea blaturilor din lemn si a suprafetelor din bucatarie cu lacuri si lazuri, acestea fiind solutii de finisaj cu tendinte de fisurare, exfoliere sau aschiere, aspecte ce vor complica repararea si ingrijirea blaturilor din lemn. Blaturile din lemn masiv, utilizate adesea ca blaturi de bucatarie sau pentru mese de lemn masiv, sunt expuse socurilor sau mutilarilor. Atunci cand utilizam lacuri sau lazuri pe suprafata carora apar mutilari, se faciliteaza aparitia zonelor microbiene ce pot contamina alimentele.

Pentru a te putea bucura o lunga perioada de timp de calitatile pe care lemnul masiv uleiat le ofera, este necesara respectarea unor etape de finisare.

Uleierea blaturilor din lemn masiv inainte de montaj.

Inainte de a monta blatul din lemn masiv, acesta trebuie uleiat in minim trei straturi. Uleiul trebuie sa atinga intreaga suprafata a blatului din lemn masiv (fata,spate,canturi,zone decupate etc.). Respectarea acestei etape de uleiere este decisiva cand vine vorba de rezistenta in timp a blatului din lemn. Pentru operatia de uleiere este recomandat sa se utilizeze o laveta din bumbac sau o rola din burete. Uleiul se va masa foarte bine pentru a facilita absortia acestuia in profunzimea fibrei lemnului. La un interval de 15-20min dupa aplicarea fiecarui strat de ulei, este necesara stergerea suprafetelor cu o laveta uscata, in acest fel se va indeparta excesul de ulei de pe suprafata lemnului. 

Operatia de uleiere inainte de montaj poate dura intre 24 - 48h in functie de uleiul pe care il folositi. 

Se recomanda utilizarea unui ulei pentru suprafete solicitate, intrucat acesta va spori gradul de protectie si implicit rezistenta blaturilor din lemn. 

Identifica necesitatea de a aplica un nou strat de ulei pe blatul din lemn masiv

Odata cu trecerea timpului, stratul de ulei trebuie reimprospatat. Un simplu test va arata daca este nevoie sau nu de reimprospatarea stratului protector. 

Pe suprafata blatului din lemn aruncati cateva picaturi de apa. Atunci cand fibra lemnului este saturata, picaturile de apa vor ramane pe suprafata blatului din lemn asemenea picaturilor de roua pe frunzele unei plante. Absorbtia picaturilor de apa de catre fibrele lemnului arata capacitatea de absortie a acestora, moment in care stratul protector trebuie reimprospatat. 

Reimprospatarea stratului de ulei nu necesita cunostiinte speciale, accesorii costisitoare sau timp indelungat:

Carpa curata din bumbac x 2, ulei si 25 de minute.....

Stergeti blatul din lemn masiv pentru a indeparta murdaria de pe suprafata acestuia (2min)

Pentru aplicarea unui nou strat de ulei folositi o carpa curata din bumbac, inmuiata in ulei si masati suprafata blatului (7-10 minute)

Asteptai ca fibra lemnului sa absoarba uleiul pana la saturare (aprox 15min de odihna)

Stergeti excesul de ulei ramas pe suprafata blatului din lemn (7-10 minute)

*Insistati in zonele expuse umiditatii excesive

Repararea blaturilor din lemn masiv tratate cu ulei

Pentru a repara zonele deteriorate de pe suprafata blatului din lemn, slefuiti zona afectata cu o hartie de granulatie 120-140 si aplicati un nou strat de ulei. 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.