Ghidul Serviciilor
Marlena Scarlat - Terapeut Bistrita
inapoi la firma 35821 vizite
Poza Cursuri
Pret: 150 RON
Foto

C U R S

Terapia Stresului

 

Marlena Scarlat

Psiholog,

Formator - evaluator – certificat de Ministerul Muncii , Solidaritatii Sociale si Familiei si

Ministerul Educatiei si Cercetarii

 

 

In viata, toti ne confruntam cu situatii dificile pe care nu le putem evita. Totusi, putem sa le facem fata cu mai multa seninatate utilizand anumite tehnici  pe care ni le ofera ‘Reflexologia creierului’. Aceste tehnici ne permit sa iesim din asa numitele ‘noduri’ psihologice, eliberand energia intregii noastre fiinte si ne ajuta sa ne mentinem intr-o excelenta forma fizica si mentala.

Efectul acestor tehnici este foarte rapid, insa trebuie utilizate cu toata atentia si cu tot respectul pe care il merita, altfel ele ar putea da rezultate contrare celor scontate. Folosite cu discernamant, rezultatele benefice nu vor intarzia sa apara, adesea mai mari decat cele sperate.

In plus, ele au un avantaj deloc de neglijat: nu este nici macar necesar  sa credeti in ele pentru ca eficacitatea lor sa se faca simtita.

Cum poate un lucru evident sa ne apara uneori ca o revelatie? Un lucru este cert: nu ‘stim’ ceea ce ‘stim’ sau, mai exact, emisfera stanga nu poate enunta explicit ceea ce emisfera dreapta stie implicit.

Prima are un mecanism de gandire liniar, secvential, analitic, pe care il cunoastem bine (zona luminata) si a doua poseda un mecanism de gandire holistic, relational si sistemic, pe care il cunoastem foarte putin (zona obscura).

Se produce o ‘revelatie’ atunci cand emisfera dreapta comunica  stiinta sa emisferei stangi.

Trebuie sa ne cunoastem emisfera cerebrala dominanta pentru ca trebuie sa iesim de sub dominatia ei si sa ne folosim oricand de bogatia celeilalte emisfere pe care avem tendinta sa o sub-utilizam.

Pentru a gasi un raspuns satisfacator la aceste probleme, va invit sa urmati , etapa cu etapa, demersul propus de acest curs.

            Vom vedea in prima faza care sunt functiile emisferelor cerebrale stanga si dreapta.

Apoi vom afla daca suntem Vizuali sau Auditivi.

‘Fara legatura cu sexul, culoarea pielii, mediul cultural sau religios, umanitatea se imparte in doua grupuri: vizualii si auditivii!’ Acesta este principiul emis de dr. Raymond Lafontaine, neurolog  si specialist pediatru din Montreal in prima sa carte  intitulata ‘Principiul lui Lafontaine’.  

            Pentru a evita mare parte din tulburarile psihologice atat de raspandite in societatea noastra actuala, vom invata sa modelam trecerile de la o emisfera  cerebrala la cealalta . Indraznesc sa cred ca sanatatea, bucuria si armonia sunt fructul utilizarii intelepte a creierului.

 

Vom exersa impreuna mijloacele de a schimba emisfera, ajutandu-ne in primul rand de respiratie.

A respira inseamna a trai. A respira bine, inseamna a trai bine.

 

            In scopul ameliorarii calitatii vietii, pentru a o face mai armonioasa, pentru a ne restabili echilibrul interior, a ne pastra in pace cu noi insine si de a ne redobandi sanatatea fizica si mentala, vom face impreuna, armonizarea meridianelor.

Fiecare  meridian al corpului este susceptibil de a fi afectat de reactiile emotive, dar mai ales meridianul stomacului este cel care absoarbe loviturile. Nu numai ca trebuie sa digere toate alimentele pe care le ingeram, dar, in plus, trebuie sa digere si evenimentele pe care le traim: temeri persistente, excesive, chiar maladive fata de anumite obiecte, acte, situatii, idei, animale sau persoane.

 

In sprijinul scopurilor enumerate mai sus, vom practica si reflexologia culorilor si pe cea a sunetelor.

            Vom adauga in ‘trusa noastra de prim ajutor’ si reflexologia urechii, deoarece auriculoterapia este o metoda ce si-a dovedit eficacitatea si a ajutat un numar foarte mare de persoane cu probleme din cele mai variate.

 

Cu totii trecem prin situatii dureroase pe care nu le putem evita (doliu, despartire, boala, etc.). Totusi, putem sa le facem fata cu mai multa usurinta, utilizand tehnicile enumerate, facand astfel sa dispara in parte sau chiar in totalitate nu numai problemele din planul fizic, ci si cauzele acestora. ‘ Nodurile’ psihologice se vor dizolva, lasand sa circule liber energia intregii noastre fiinte, aducandu-ne intr-o forma fizica si mentala mult mai buna.

.

 

 

Pentru informatii suplimentare si inscrieri:

 

Sustinatoarea cursului Psiholog, Formator - evaluator Marlena Scarlat

Cursul este structurat pe 4 module care se vor desfasura in fiecare joi seara intre orele  18,30- 21.00

IMPORTANT: Numarul de locuri este limitat la maximum 12 persoane!

Costul cursului este de 150 RON/modul.

 

Tel 0740030052 ; 0730509824

Email:  marlengoldhand@yahoo.com

 

Data desfasurarii primului modul este 27.01.2011. Inscrierile se fac la adresa de mail  sau la numerele de telefon de mai sus. Numarul de locuri fiind limitat, inscrierea se considera valida, doar dupa achitarea unui avans

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.