Pentru a putea obtine permisul de conducere, categoria B, trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:
- varsta minima 18 ani, impliniti;
- sa urmati un curs de pregatire teoretica si practica al unei scoli de soferi;
- sa fiti apt din punct de vedere psihologic si medical;
- sa nu aveti condamnari prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, privind infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovituri cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava ori talharie sau furt de autovehicul;
- sa promovati examenul teoretic, cu mimim 22 puncte;
- sa fiti declarati admisi la examenul practic sustinut cu politia.
Alegerea scolii de soferi si autoturismului potrivit
Incercati sa alegeti o scoala de soferi la care aveti acces usor, unde sa nu ajungeti obositi deja la cursurile practice ori teoretice si sa aveti un instructor cu care simtiti ca invatati ceva. Daca considerati ca instructorul nu va convine, nu va raspunde la intrebari, luati masuri imediate ajungand pana la schimbarea scolii de soferi. Incercati sa nu ramaneti cu goluri de cunostinte chiar din timpul procesului de invatare. Alegerea autoturismului incercati sa o faceti astfel incat sa fie cat mai apropiat de autoturismul pe care il veti conduce in momentul in care veti avea permisul de conducere. Nu faceti imprudenta de a face scoala de soferi pe o masina straina cu mult mai dotata si puternica din toate punctele de vedere si apoi dumneavoastra sa incepeti sa conduceti o masina autohtona, de exemplu. Va va fi mult mai greu sa va acomodati, dumneavoastra ca incepator. Viceversa este deasemeni valabila.
Inscrierea la scoala de soferi
Veti avea nevoie de copie dupa actul de identitate, impreuna cu originalul si plata primei rate. Nu uitati sa va informati referitor la cursurile de legislatie rutiera, unde se vor tine, in ce zile si unde veti efectua primul test de legislatie rutiera. Test care va fi pastrat, apoi la finalul orelor de legislatie veti sustine alt test si va fi comparat cu primul, marcand astfel evolutia dvs.
Testul psihologic
Se efectueaza, de obicei, inainte de inceperea orelor practice. Testul psihologic consta in identificarea anumitor cifre, semne, asemanari si deosebiri, apoi in determinarea capacitatii cursantului in a-si mentine atentia, viteza de reactie si controlul.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.