Daca se intampla ca motorul sa se supraincalzeaza fii atent deoarece acesta poate suferi defectiuni. Fii cu ochii intotdeauna pe indicatoarele de pe bord. Opreste masina inainte sa se incalzeasca prea rau.
Instructiuni:
Opreste motorul.
Daca motorul scoate aburi nu deschide capota.
Trage de maneta pentru capota de sub bord atunci cand motorul s-a racit.
Du-te in fata masinii, baga mana sub capota si gaseste manerul din partea centrala. Trage de el pentru a deschide capota.
Verifica mai intai lichidul pentru racire al motorului. Este un recipient din plastic ce are un furtun legat la radiator. De obicei poti sa umpli recipientul si cand motorul este cald. Ai grija pentru ca la unele masini acest recipient este sub presiune.
Deschide capacul de la radiator cu o cheie insa numai dupa ce s-a racit complet motorul. Deschide capacul incet si cu grija pentru ca este posibil sa fii stropit de aburi incinsi.
Uita-te in interiorul acestuia. Vezi daca mai este lichid de racire. Daca nu atunci umplel.
Pune capacul la loc.
Uita-te sa nu fie vreun furtun crapat sau rupt din zona radiatorului.
Porneste motorul.
Fii atent la indicatoarele de pe bord. Opreste motorul daca acestea se duc spre zona rosie.
Puteti conduce in continuare masina daca va aflati la mare distanta de un telefon sau benzinarie/service, insa aveti grija sa opriti motorul de fiecare data cand acest se incalzeste.Atentie:
Motorul se poate incalzi si din alte cauze decat lipsa agentului de racire (termostatul blocat in pozitia inchis, radiator infundat, pompa de apa defecta, ventilator defect)
Nu este nicio problema daca adaugati apa sau antigel in recipientul pentru lichid de racire in situatii de urgenta. Intotdeauna folositi un amestec de apa si antigel in masura de 50% fiecare.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.