Tot ochii sunt cei care ne tradeaza atunci cand mintim, cand nu ne simtim bine sau atunci cand suntem indragostiti. In concluzie, ochii sunt esentiali in relatiile sociale dintre oameni. Insa ei sunt importanti si din punct de vedere medical, pentru ca sunt vazuti ca o harta a intregului organism.
Iridodiagnosticul este o metoda de diagnostic care porneste de la culoarea ochilor.
Iridologii au grupat toate categoriile de iris in zece tipuri constitutionale. Fiecare tip constitutional are trasaturile lui speciale, iar toti cei care se incadreaza intr-o anumita tipologie au predispozitii comune la boli.
Ceea ce ne incadreaza pe fiecare dintre noi intr-unul din cele 10 tipuri constitutionale sunt dezechilibrele cu care ne nastem.
Harta organismului
Ochiul drept este harta partii drepte a corpului, iar stangul, a partii stangi. Primul lucru pe care trebuie sa il luam in consideratie este unicitatea fiecarui iris.
Nu exista doua persoane cu acelasi iris. Este ca si o amprenta. Iridologia poate depista dezechilibre ale organelor interne pe care, dupa un set normal de analize, medicul alopat nu le-a sesizat. Se intampla de foarte multe ori ca, de exemplu, atunci cand ne apare o eruptie pe piele, sa incercam sa o stopam, folosind tot felul de creme.
Dar aceasta nu este intotdeauna cea mai buna solutie. Pentru ca se poate ca eruptia respectiva sa fie o consecinta a functionarii proaste a unui organ care produce detoxifiere. Daca unul dintre urmatoarele organe: rinichi, plamani, intestin gros sau intestin subtire nu este suficient de puternic pentru a face detoxifierea, atunci pielea, care este organ de excretie, incearca sa elimine toxinele.
Cu ajutorul iridodiagnosticului, noi putem vedea, in functie de neregulile care apar pe iris, ce anume cauzeaza aceste eruptii si sa actionam in consecinta. Tratamentele, in functie de malformatiile gasite in ochi, sunt personalizate.
IRIDODIAGNOSTIC. Fiecare eveniment din organism este inregistrat de creier: atat afectiunile fizice, cat si cele psihice. Ochii se afla in conexiune permanenta cu acest computer, prin intermediul nervului optic. De aceea, toate modificarile care apar la nivelul organelor sunt reprezentate in ochi, la fel cum sunt ele proiectate in talpa, in palma, in ureche sau pe limba.
APARATURA. Dr. Liana Comsa realizeaza iridodiagnosticul cu ajutorul unei camere digitale, care este conectata la un laptop si care are si un program de interpretare. Irisul se fotografiaza, iar imaginea se mareste cat ecranul laptopului. In faza urmatoare, se suprapune pe imagine harta ochiului respectiv si afectiunile de care sufera pacientul.
AFECTIUNI. Irisul se poate depigmenta sau colora si pot sa apara tot felul de modificari ale structurii fibrelor, care in mod ideal ar trebui sa fie dese, fine si paralele. De asemenea, pot sa existe goluri in iris, iar fibrele sa aiba spatii intre ele. Se pot observa acumulari sau pierderi de culoare, chiar puncte negre. Irisul este privit ca un cadran de ceas, iar harta irisului este impartita in ore reprezentand organele corpului nostru. In functie de "ora" la care apare o modificare a culorii, iridologul poate spune care sunt organele bolnave.
COMPARATIE. Iridologia se bazeaza pe compararea irisului cu un ceas. Pe cadranul ceasului vedem orele. Pe cadranul irisului vedem organele. Astfel, in dreptul fiecarei ore se afla organele corpului omenesc: corespunzator orei 12 este creierul; orei 2, capul; orei 3, rinichii; orei 4, intestinul; orei 5, stomacul; orei 6, zona pelviana; orei 7, ficatul... Inima se plaseaza in dreptul orei 9, iar urechea la ora 10. Modificarile culorii irisului in zonele respective arata care organe sunt in suferinta, facilitand specialistului precizarea diagnosticului.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.