Ghidul Serviciilor
Cabinet Medical Dr. Vardai Liliana
inapoi la firma 1320 vizite
Poza Afectiuni si remedii
Foto

Daca este sa dam crezare statisticilor, gastrita si ulcerul gastro-duodenal se declanseaza sau cunosc o recidiva la cel putin una din sase persoane pe timpul primaverii. De ce? Datorita schimbarii alimentatiei la trecerea spre sezonul cald, datorita problemelor de somn ce apar odata cu micsorarea noptilor, datorita cresterii activitatii nervoase si, conex cu aceasta, a nivelului de stres. Din fericire, exista o multime de mijloace naturale cu efecte benefice de preventie si vindecare.

Ce este gastrita?

Definita pe scurt, gastrita este o inflamatie a mucoasei care protejeaza peretii stomacului. Cauzele aparitiei sale sunt multiple, cele mai frecvente fiind: administrarea de medicamente (mai ales antiinflamatoare), consumul de alcool si de alimente agresive pentru tubul digestiv, prezenta unei bacterii (Helicobacter pylori) in stomac, privarea de somn sau un nivel ridicat al stresului psihic. Unul sau mai multi din acesti factori duc la aparitia gastritei, care – netratata la timp – evolueaza spre ulcer.

Simptomele gastritei si ale ulcerului

In cazul gastritei, cel mai des intalnit simptom este durerea simtita la nivelul stomacului, durere care este asociata frecvent senzatiei de “arsura”. Durerile pot fi continue (vreme de ore sau chiar zile) ori intermitente, si mai pot fi insotite de alte semne: regurgitatii acide, greata, balonare, diaree.

La ulcer, durerea este mai intensa decat in cazul gastritei si pot aparea simptome cum ar fi accesele de voma cu sange sau scaunele cu cheaguri de sange inchise la culoare. Singura modalitate de a stabili daca este vorba de gastrita sau de ulcer este consultul medical absolut necesar facut de un specialist.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.