Ghidul Serviciilor
Cabinet Medical Dr. Vardai Liliana
inapoi la firma 1320 vizite
Poza Despre propolis-pe scurt
Foto

Propolisul este un alt produs al albinelor – o substanta densa, de culoare inchisa. In proportie de 70% este rasina, a carei colectare este o sarcina grea pentru albina. In afara de rasina, propolisul contine substante mirositoare, ceara, polen, flavonoide si substante minerale. La rece propolisul este usor de rupt,la cald poate fi modelat.

Dintre efectele propolisului putem mentiona:

* Are efecte excelente de dezinfectare, fiind un bun bacterigen, virulocid si fungicid. * Este un antiinflamator, scade inflamatiile deja existente. * Este un anestezic local. * Regenereaza pielea, amelioreaza vindecarea ulcerului. * Reduce sangerarea. * Intareste sistemul imunitar al organismului. * Este un antibiotic natural.

Poate fi administrat sub forma de tablete, crema sau picaturi. Propolisul poate fi utilizat la tratarea problemelor aparatului urinar, a infectiilor, la tratarea bolilor cailor respiratorii sau in tratamentul racelii (cate 1-2 tablete de 3 ori pe zi; la adulti poate fi administrat si sub forma de picaturi). Se recomanda administrarea a cate 1-2 tablete pentru dezinfectia cavitatii bucale dupa interventii stomatologice. In cazul problemelor ginecologice, se administreaza sub forma de picaturi sau prin aplicare extern ape suprafete infectate. In cazul inflamatiilor repetate ale ovarelor, al racelilor, al problemelor de sterilitate,  al inflamatiei testiculelor la barbati, al problemelor prostatei se recomanda ca tratament secundar, crema de propolis si levantica.

Mod de preparare: Punem 30 de picaturi de ulei de levantica pe fundul unei oale de 500 de g si le amestecam cu jumatate din crema cu propolis dintr-o cutiuta. Mai tarziu adaugam si restul ramas si amestecam bine. Crema astfel preparata poate fi pastrata mai multe luni daca este inchisa cu grija. Pentru tratarea problemelor abdominale inferioare se recomanda ungerea zonei in cauza de 1-2 ori pe zi. Aceasta crema poate fi utilizata la vindecarea ranilor pielii si la calmarea durerilor cauzate de arsuri dar trebuie sa tinem cont sa nu aplicam crema pe rana deschisa, ci numai in jurul ranii.

Daca se pune imediat dupa ardere pe suprafata in cauza, durerile isi pierd din intensitate in cateva minute si pielea nu se umfla.

Propolisul (tablete) poate fi luat si pentru intarirea sistemului imunitar timp de doua saptamani, 3 tablete o data pe saptamana. Picaturile de propolis se iau sub forma de inghititura. Se pun 20 de picaturi de solutie de tinctura de propolis pe zahar cubic sau pe o bucata de paine si se inghit. Aceste picaturi contin alcool si de aceea trebuie sa citim bine pe prospect densitatea alcoolului in care s-a dizolvat propolisul. In cazul in care alcoolul depaseste 40%, picaturile puse pe zahar sau pe paine se iau impreuna cu un alt lichid.

NU SE ADMINISTREAZA picaturi copiilor sub varsta de 8 ani iar tableta se recomanda numai timp de cateva zile in doze de 2 ori 1.

NU SE RECOMANDA persoanelor alergice, sensibile la polen; la oamenii sensibili se incearca usor, in cantitati mici.

NU SE APLICA bolnavilor cardiaci si in cazul insuficientelor renale. In cazul bolnavilor de ficat sau al diabeticilor trebuie sa cerem sfatul medicului inainte de inceperea curei de propolis. O CURA NU TREBUIE SA DUREZE MAI MULT DE 2 SAPTAMANI.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.