Ghidul Serviciilor
Clinica Medicover-Bucuresti
inapoi la firma 29120 vizite
Poza Consiliere psihologica
Foto
  • Consiliere psihologica si tehnici de relaxare
  • Relaxarea – de la combaterea stresului la pregatirea pentru succes

    In ziua de astazi stresul este un cuvant foarte des intalnit. Dar pe langa utilizarea frecventa a cuvantului, ingrijoratoare sunt efectele pe care acesta le are asupra calitatii vietii, dar si asupra sanatatii. Ritmul alert al desfasurarii activitatilor, multitudinea de responsabilitati la locul de munca, nevoia de a gasi un echilibru intre viata personala si cea profesionala, incercarea de a gasi un sens al propriei existente, relatiile insatisfacatoare cu cei din jur, toate acestea alaturi de multe altele constituie cauze frecvente ale stresului.

     

    Ce se poate face?

     

    In cazul stresului se recomanda relaxarea. Insa relaxare inseamna mai mult decat repaos sau somn, relaxarea presupune indeplinirea unei actiuni constiente de calmare si de intrare in contact cu sine, cu corpul si cu mintea. Presupune rezervarea unui timp scurt (15-20 min) in fiecare zi pentru aceasta activitate.

     

    Stresul nu depinde in exclusivitate de factorii externi din viata noastra, el este si rezultatul unei presiuni interne, al modului in care noi percepem si ne raportam situatiile din viata noastra. Astfel, relaxarea poate actiona asupra factorilor interni ai stresului.

     

    In ce consta un exercitiu de relaxare?

     

    Tehnicile de relaxare se bazeaza pe exercitii de respiratie si de vizualizare. Se porneste de la reglarea propriului ritm respirator si se evolueaza treptat spre destindere musculara, spre concentrarea atentiei pe anumite zone ale corpului in care stresul este resimtit mai profund si relaxarea zonelor respective si spre vizualizarea propriei persoane in situatii fericite. Aceasta descriere este insa una sumara ce contine trei dintre cele mai intalnite elemente ale tehnicilor de relaxare, exista mult mai multe posibilitati in ceea ce priveste relaxarea care se stabilesc in functie de problematica si disponibilitatea individuale.

     

    Care sunt beneficiile tehnicilor de relaxare?

     

    Tehnicile de relaxare pot fi utilizate si in cazul altor afectiuni sau pur si simplu pentru prevenirea unor dificultati ulterioare, ele nu se rezuma doar la combaterea stresului. Iata cateva dintre motivele pentru care ne putem indrepta spre tehnici de relaxare:

     

    Cateva exercitii de relaxare usoare ce pot fi realizate la serviciu Si la locul de munca se pot duce la bun sfarsit exercitii de relaxare, stand la birou, fara a atrage in vreun fel atentia celor din jur. Este vorba in special despre exercitiile bazate pe respiratie si pe concentrare asupra propriilor senzatii corporale. In doar cateva minute va puteti detensiona, va puteti “incarca bateriile” si va puteti simti mai bine. Pentru a realiza exerctiile de relaxare la serviciu este necesar doar sa va asezati pe scaun intr-o pozitie cat mai confortabila, sa va implicati intr-o activitate mai putin solicitanta sau, daca este posibil, sa intrerupeti activitatea pentru cateva minute si va concentrati pe respiratie. Este de preferat sa respirati profund si va puteti da seama ca ati reusit sa faceti acest lucru atunci cand inspirand aer se umfla zona abdominala, nu pieptul. Exercitiul 1

     

    Exercitiul 2

     

    Exercitiul 3

     

    Exercitiul 4

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.