Ghidul Serviciilor
Mercury Diagnostics, Tulcea - Laborator De Analize Medicale
inapoi la firma 6450 vizite
Poza Biochimie
Foto

Biochimia este ştiinţa care studiază chimia vieţii. Considerată multă vreme o ramură interdisciplinară aflată la graniţa între chimie şi biologie, biochimia s-a dezvoltat în special în ultimele decenii ca o disclipină de sine stătătoare, abordând subiecte ca structura chimică a substanţelor din care sunt formate organismele, interacţiunile între aceste substanţe şi transformările metabolice pe care acestea le suferă in vivo. În mare, se poate considera că biochimia are două ramuri: biochimia metabolismelor şi biochimia structurală.

Biochimia structurală se ocupă cu studiul moleculelor vieţii: proteine şi aminoacizi, glucide, lipide, acizi nucleici. De asemenea, această ramură studiază şi vitaminele şi enzimele.

Biochimia metabolismelor studiază căile metabolice prin care nutrienţii sunt procesaţi în interiorul celulelor vii (anabolism şi catabolism).

Biochimia acizilor nucleici şi studiul codului genetic, sinteza proteinelor (transcripţia şi translaţia), studiul fenomenelor de transport membranar şi de transmitere a semnalelor sunt doar câteva domenii în care biochimia cunoaşte un progres remarcabil în ultimii ani.

1 Uree serica

2 Acid uric seric

3 Creatinina serica

4 Calciu ionic seric

5 Calciu seric total

6 Magnezimie

7 Sideremie

8 Glicemie

9 Colesterol seric total

10 Trigliceride serice

11 HDL Colesterol (numai in HTA)

12 LDL (numai in HTA)

13 Lipide totale serice

14 Proteine totale serice 15 TGO 16 TGP

17 Fosfataza alcalina

18 Fibrinogenemie

19 Gama GT

20 LDH

21 Bilirubina totala, directa

22 Electroforeza proteinelor serice

23 VDRL

24 RPR

25 Confirmare TPHA TPHA

26 Hemoglobina glicozilata

27 Dozare glucoza urinara

28 Examen complet de urina

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.