Ghidul Serviciilor
Miclea Dental - Cabinet Stomatologic Bucuresti
inapoi la firma 46 vizite
Poza Protetica dentara
Foto
 Protetica dentara este ramura stomatologiei care se ocupa cu restaurarea morfofunctionala si estetica a arcadelor dentare cu ajutorul unor proteze fixe (coroane, punti) sau proteze mobile  (proteze partiale sau totale). Cum alegem tipul de lucrare protetica?         Tipul de lucrare protetica va fi ales în functie de numarul dintilor pierduti, al dintilor restanti, al pozitiei acestora pe arcada si în functie de afectiunile locale si generale ale pacientului.       Clasificarea lucrarilor protetice: 1. Lucrari protetice fixe: Coroanele si puntile sunt structuri cimentate pe dinti. 2. Lucrari protetice mobile si mobilizabile:         Sunt indicate persoanelor care au pierdut un numar mare de dinti. Se ancoreaza pe dintii ramasi, prin crosete . Sunt de mai multe tipuri:
• proteze partiale acrilice: realizate din raasina acrilica, se ataseaza pe dintii restanti prin crosete de sârma;
• proteze partiale scheletate: realizate din metal de grosime 0,3 mm, se ancoreaza pe dintii restanti fie prin crosete metalice turnate, fie prin sisteme speciale (culise, capse, etc. …). Sistemele speciale ofera un grad mare de confort pacientului
• proteze partiale flexibile: realizate din materiale termoplastice cu fidelitate crescuta, o estetica deosebita si care nu produc alergii. Crosetele sunt astfel concepute încât înconjoara baza dintelui si astfel nu pot fi distinse de gingie.         Sunt indicate pacientilor care au pierdut toti dintii de pe arcada sau dintii prezenti nu mai pot fi utilizati pentru realizarea unor lucrari protetice fixe sau a unor proteze partiale si trebuie extrasi. Se mentin în cavitatea bucala prin adaptarea perfecta la tesuturile din jur, o mare contributie la buna functionare a acestora având muschii si coordonarea nervoasa.         Se realizeaza din rasini acrilice sau polyan (material rezistent care nu produce alergii si nu contine monomer rezidual). Protezele totale pot fi:
• clasice : se confectioneaza dupa pierderea dintilor si dupa ce gingia s-a vindecat în totalitate;
• imediate: sunt realizate anterior extractiei dintilor si se folosesc imediat dupa ce s-au îndepartat dintii, acest lucru ajutând pacientul sa nu stea fara dinti în timpul procesului de vindecare
Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.