Ghidul Serviciilor
Mindcare, Centru Psihoterapie, Consiliere Psihologica Bucuresti
inapoi la firma 1624 vizite
Poza Psihoterapie
Foto

Terapia de grup este o formă de psihoterapie în care unul sau mai mulţi psihoterapeuţi discută cu mai mulţi clienţi (între 6 şi 10 persoane) despre o anumită problemă.

Cu toţii am crescut în diverse grupuri: grădiniţă, şcoală, grup de prieteni, familie, etc. Astfel, terapia de grup îţi oferă posibilitatea de a discuta o anumită temă cu o persoană specializată, într-un cadru cât mai asemănător cu mediul real. În cadrul unui astfel de grup îţi poţi exprima îngrijorările şi problemele, fără teama de a fi judecat sau criticat, scopul grupului fiind acela de a înţelege, ajuta şi de a oferi suport, a căuta împreună noi soluţii. Pe lângă dezvoltarea personală, grupul îţi oferă ocazia de a dobândi noi aptitudini sociale prin interacţiunea cu alte persoane, de a-ţi exprima opiniile şi de a asculta alte opinii, într-un cadru protejat de înţelegere şi informare. Grupurile pot avea ca subiect de discuţie:

Probabil cel mai mare beneficiu al participării la un astfel de grup, este sentimentul de "nu sunt singur" pe care îl dobândeşti în acest cadru. Grupul îţi oferă posibilitatea de a interacţiona cu persoane cu probleme asemănătoare şi de a privi aceste probleme şi "prin ochii altora". Alte beneficii ale participării la un grup de terapie sunt:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.