Dezvoltarea emotionala, îi sprijina pe copii sa aiba un sentiment pozitiv asupra propriei persoane, respect pentru ceilalti, abilitati sociale, bunastare emotionala si o dispozitie pozitiva cu privire la învatare.
Copiii care se simt iubiti si sprijiniti de parintii si educatorii lor, au mai multe sanse sa se simta în siguranta, sa aiba încredere în sine, sa dezvolte o stima personala pozitiva si sa fie mult mai usor adaptabili social.
Este important sa încurajam copiii sa-si exprime sentimentele si emotiile într-un mod sanatos si constructiv. Prin dezvoltarea abilitatilor de gestionare a emotiilor, copiii pot învata sa faca fata situatiilor noi, provocatoare sau stresante cu mai multa încredere si întelepciune. Folosind strategii specifice care pot include tehnici de respiratie si meditatie, jocuri de rol, discutii si reflectii deschise, activitati creative, tehnici de rezolvare a conflictelor, exercitii de mindfulness, exercitii fizice, îi ajuta pe copii sa se calmeze si sa-si regleze emotiile.
Suntem atenti la crearea mediului corespunzator.