Ghidul Serviciilor
Clinica Medicala Dr. M Estetic
inapoi la firma 4578 vizite
Poza Ultrasunete
Foto

CAVITATIA  este un tratament inovativ  cu ultrasunete de joasa frecventa (20-40 Khz ), care exploatind fenomenul fizic al cavitatiei ultrasonice produce dezintegrarea celulelor adipoase si in consecinta reducerea stratului adipos.

CAVITATIA ULTRASONICA reprezinta in momentul de fata cea mai eficienta metoda de combatere si fara durere celulita si adipozitatile localizate.

CAVITATIA a fost utilizata in domeniul estetic incepind cu anul 2005 si numele sau este legat de  fenomenul care exploateaza principiul hidraulic.

CAVITATIA se bazeaza pe efectul ultrasunetelor de joasa frecventa care din cauza presiunii la care sunt supuse provoaca formarea de mici bule de gaz  (bule cavitationale) si succesiva lor implozie, rupand in acest fel membranele celulelor adipoase care de altfel sunt foarte fragile. Odata dezintegrata celula adipoasa, tot continutul  eliberat (trigliceride, colesterol, acizi grasi, toxine)   este absorbit de limfa  si drenat prin sistemul limfatic.

In numai citeva sedinte de tratament,  este in masura sa rezolve problemele legate  de celulita  si adipozitate care pina acum puteau fi rezolvate doar chirurgical.

Inca de la inceput se poate observa o intensa actiune lipo (dezintegrarea tesutului adipos) si o progresiva remodelare a profilului corporal pe linga reducerea consistentei masei adipoase. La toate acestea se adauga disparitia aspectului de coaja de portocala cu eliminarea clasicilor ” noduli celulitici”, o buna oxigenare si revascularizare a tesutului subcutanat, cu o reactivare a microcirculatiei periferice si al drenajului lichidelor stagnante si nu in ultimul rind  o imbunatatire a tonusului si elasticitatii pielii.

INDICATII: tratamentul celulitei, reducerea adipozitatilor localizate, remodelare corporala, reducerea aspectului de coaja de portocala, eliminarea lichidelor stagnante (limfa, sange, toxine).

Tratamentul  nu e dureros ci este placut si comfortant.

CAVITATIA  este o alternativa non invaziva si nechirurgicala  a liposuctiei. Nu se simte durere, nu exista complicatii sau timpi de recuperare, este mai putin costisitoare si nu interfereaza cu activitatile cotidiane ale clientului.

Numarul sedintelor de tratament difera de la individ la individ. Medicul efectueaza o atenta analiza corporala a fiecarui client pentru a personaliza tratamentul in functie de necesitatile individuale.In mod normal se efectueaza 6/10 sedinte  de tratament.

O sedinta de tratament dureaza intre 60 de minute.Tratamentul este localizat , lucrandu-se pe zonele cu probleme (coapse , abdomen, fese, genunchi)  30 minute cu  cavitatie  apoi se continua cu masajul  endermologic (cu vacumm) 30 de minute, acesta din urma avind actiune drenanta. Dupa  a treia/patra  sedinta se va vedea o reducere evidenta a masei adipoase.

CONTRAINDICATIILE  probleme cardiace, purtatoare de pace-maker, cu afectiuni vasculare grave si femeilor insarcinate, tije metalice, implanturi de silicon in zona fesiera.

Pentru a se obtine un maxim de rezultate se recomanda un regim alimentar bazat pe legume cu continut mic de glucide si carne slaba ne prajita fiarta sau fripta , sa bea 2 litri de apa zilnic .

Pentru mentenanta se recomanda  un tratament  la fiecare 3 luni.

CAVITATIA este un sistem evoluat de generare a ultrasunetelor cu efect cavitational folosit in medicina estetica pentru tratamentul stratului adipos si al celulitei. Reprezinta alegerea optima pentru tratamentele de medicina estetica. Sistemul permite tratarea rapida, eficienta si foarte sigura  a unor arii foarte ample.

In putine sedinte, utilizand o frecventa intre 37-40Khz, tratamentul este capabil sa rezolve inestetismele ce ataca aproape in totalitate populatia feminina, respectiv obezitatea si celulita.

 

AVANTAJE

 

 MODALITATI DE UTILIZARE

Celulita, definita si Panniculopatie sau Lipodistrofie, ca si adipozitatea localizata reprezinta pentru femeia ce vrea sa isi mentina corpul in forma, o patologie ce trebuie combatuta cotidian. O noua metoda pentru tratarea celulitei este terapia cu ultrasunete cu efect de cavitatie.

Pe zonele corporale de tratat se aplica un gel apos pentru a inlesni miscarea terminalului iradiant pe suprafata pielii.

Prin actiunea miscarilor rotative ale terminalului, inestetismul este redus progresiv cu blandete. Cu ajutorul drenajului se va obtine o piele mai tonica si fina cu atenuarea vizibila a aspectului de “coaja de portocala” si o diminuire in centimetri evidenta dupa primele tratamente.

Acest tratament este de asemenea un coadjuvant optim in terapia post liposubtie pentru a reduce timpul de reabsorbtie a grasimilor topite. O serie de astfel de tratamente (unul pe saptamana) va permite corpului sa revina la silueta ideala.

Aceasta solutie, asociata unui regim de viata sanatos si natural cu o alimentatie corecta si echilibrata, garanteaza disparitia efectiva a celulitei.

Acest tratament are ca prim efect ruptura legaturilor intercelulare a adipocitelor, iar in timp, continuand aplicatiile, se obtine ruptura specifica dintre peretele celular si o parte a adipocitelor.

 

PROTOCOL

Tratamentul este compus din 6/10 sedinte, timp de opt saptamani.

Sedinta are o durata de 20/30 min, in functie de zona de tratat.

La sfarsitul ciclului de tratament se recomanda o perioada de intretinere pentru primele 4 luni cu o cadenta lunara iar dupa pentru un an cu o cadenta trimestriala. Aceasta pentru a mentine efectul obtinut in timp.

Terapia cavitationala are o implementare notabila in sinergie cu drenajul mecanic si/sau manual.

 

Indicatii tratamente:

• Lipodistrofia

• Adipositate localizata

Ultrasunetele

Sunetul este o unda de compresie si expansiune produsa in interiorul materiei gazoase, lichide sau solide. Putem percepe aceste unde direct cu ajutorul auzului daca au frecvente cuprinse intre 20Hz si 16KHz. Aceste frecvente sunt similare undelor radio de joasa frecventa; in acelasi timp, sunetul este intrinsec diferit: radiatiile electromagnetice (undele radio, infrarosu, lumina vizibila, ultravioletele, razele X, razele gamma) se pot propaga in gol, in timp ce undele elastice ale sunetului trebuie sa fie continute in anumite parti ale materiei.

Ultrasunetele au frecvente pozitionate dincolo de auzul uman (dincolo de 16Khz). Acestea gasesc aplicatii in multe sectoare. De exemplu: instalatiile antifurt, aparatele pentru curatarea bijuteriilor si sterilizarea medicamentelor, etc. In sectorul medical, ultrasunetele se folosesc la indepartarea calculilor renali fara chirurgie, la tratarea leziunilor cartilajelor si la controlarea dezvoltarii fetale in timpul sarcinii (ecografie). In sectorul industrial, ultrasunetele se folosesc in tratamentele emulsionante ale cosmeticelor si a mancarii, in curatirea la scara mare si sudare elementelor din plastic.

Sunetul si ultrasunetul de intensitate ridicata sunt produse, in general, in mod similar: energia electrica este folosita pentru a genera miscarea unei suprafete solide, ca la bobina unei porta-voci sau un material piezoelectric. Materialele piezoelectrice se expandeaza si se contrag in momentul in care sunt supuse actiunii unui camp electric.

 

Ultrasunetele sunt produse artificial cu ajutorul efectului piezoelectric folosindu-se fie un quarz, fie un disc din material ceramic. Aplicand incarcari electrice pe o placa de quarz, cristalul se comprima si inversand sensul se obtine decomprimarea cristalului.

Atunci cand undele ultrasonore traverseaza tesuturile pierd o parte din energia lor. Acest proces este cunoscut sub numele de atenuare.

Atenuarea in tesuturi este determinata de diverse mecanisme:

 

Actiunea ultrasunetelor cu frecventa de 40KHz penetreaza mai mult straturile cutanee, adica la nivelul hipodermei.

 

 

EFECTELE BIOLOGICE ALE ULTRASUNETELOR

Unda ultrasonora induce materialului biologic efecte proportionale cu intensitatea ultrasuentelor. Efectele produse de ultrasunete la nivel biologic sunt:

• micro-mecanice;

• termice;

• chimice;

• de cavitatie.

Efectul micro-mecanic

Undele ultrasonore determina efecte micro-mecanice ce cauzeaza ruptura moleculei de grasime ce caracterizeaza adipocita uniloculara.

Efectele termice

Undele ultrasonore detrmina miscari moleculare ce cresc energia cinetica a moleculelor: conform legii Joule energia potentiala  de incarcari electrice in miscare este partial cedata sub forma de caldura. Urmeaza o crestere a temperaturii materialului bniologic tratat, temperatura ce in momentul in care depaseste 37° C determina inceperea denaturarii proteice. Efectul termic contribuie la cresterea activitatii lipolizei, temperatura dependenta. Trebuie insa precizat ca ultrasunetele de putere superioara de 1 watt pot duce la cresterea temperaturii zonei tratate la peste 37° C pornind o denaturare proteica ce poate fi si ireversibila. In cazul unui tratament al tesutului adipos denaturarea proteica poate insemna o inactivare a lipolizei intradipocitara cu o posibila anulare a procesului lipolitic.

Efectele chimice

Undele ultrasonore determina modificari ale PH-ului local, modificari ale permeabilitatii membranei celulare, modificari moleculare.

 

Efectele de cavitatie

Cavitatia: este crearea repetata de micro-bule in interiorul unui lichid, urmata de implozia  acestora. Bulele pot fi create de expansiunea sau contractia unei bule de gaz cuprinsa in campul ultrasunetelor timp de mai multe cicluri, pana in momentul in care bulele nu ating energia suficienta pentru a imploda in faza de compresie. Acest fenomen se numeste cavitatie stabila. Atunci cand bula contine vapori de lichid si persista doar un ciclu sau putine cicluri de presiune, cavitatia este de tranzit. Cavitatia poate exista doar in lichid.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.