Acesta este cel mai complex tip de consultanta, care include discutia preliminara la obiectiv, vizite de documentare, asistenta la shopping, câteva vizite la santier, propuneri desenate, si proiectul final.Fazele sunt urmatoarele:
1. Vizita la obiectivul de amenajat (casa, apartament, birou, spatiu comercial etc.) pentru întelegerea ceintelor si stabilirea, în linii mari, a strategiei de lucru.În aceasta discutie preliminara, încerc sa aflu care sunt dorintele clientului si sa stabilim împreuna destinatia încaperilor, gama de finisaje care se doresc a fi folosite, a tipului de mobilier si decoratiuni dorite, dar si sa ma lamuresc asupra stilului de amenajare dorit.Tot acest demers conduce la o lista de furnizori adaptati bugetului clientului.Este important ca, la aceasta întâlnire, clientul sa aiba pregatit un set de planuri ale spatiului de amenajat, pentru ca discutia sa fie mai rapida si mai usoara. De asemenea, este util daca solicitantul a facut înainte de întâlnire o minima documentare si a alcatuit un grupaj de fotografii de pe internet cu amenajari care îl încânta (pe care mi le poate trimite pe e-mail anterior întâlnirii) si care vor reprezenta un punct de plecare al amenajarii.Aceasta vizita se achita separat, pe loc.Tot atunci se stabileste si costul final al consultantei (preturile din pagina de TARIFE sunt doar orientative, ele pot sa creasca sau sa scada în functie de ceea ce se doreste exact). De asemenea, înainte de a trece la faza urmatoare, clientul va achita un avans de 30% din costul consultantei, urmând ca restul platilor sa fie efectuate de comun acord, pe masura ce proiectul avanseaza.
2. Vizita de documentare, efectuata împeuna cu clientul, la magazine de specialitate, care comercializeaza materiale de constructii, vopseluri, zugraveli, materiale textile, mobilier. În aceste magazine îti indic ceea ce ar fi potrivit casei tale, notând, si fotografiind tot ceea ce nis e pare potrivit.Ulterior acestei vizite de documentare, clientul va primi pri e-mail un pdf ce va contine toate cele vazute, cu indicatii asupra dimensiunilor, preturilor si adreselor magazinelor unde exista toate elementele; acest pdf va constitui un fel de baza de date pentru ceea ce va urma.Pentru aceasta faza este bine sa-ti rezervi o zi întreaga, pentru ca poate dura câteva ore bune.Deplasarea va fi asigurata de catre client.
3. Propunere preliminara, pe care clientul o va primi prin e-mail. Aceasta va cuprine planuri cu sugestii de mobilare si cu indicatii asupra finisajelor, decoratiunilor si mobilierului ce se vor folosi în amenajare, în maximum doua variante. Una dintre aceste variante va constitui punctul de plecare al variantei finale.Orice varianta suplimentara se va achita integral.
4. Propunere finala.Aceasta contine planul de mobilare final, cu indicatii si anexa detaliata ce va contine cantitati, dimensiuni, pret si loc de achizitie al fiecarui element cuprins în proiect. În baza acestor propuneri (câte un document pentru fiecare încapere), clientul va achizitiona cele necesare.Asadar, în propunere se vor regasi urmatoare:• planul (planurile) de mobilare ale spatiului supus consultantei• piesele de mobilier necesare – fotografii si indicatii asupra elementelor cuprinse în amenajare, model, mateiale, finisaje, tapiterie, culori, cu indicatii de stil si imagini pentru sugestie, cu dimensiuni, materiale, preturi, specificarea magazinului de unde se achizitioneaza etc.• materialele pentru pardoseli – fotografii si indicatii asupra finisajului pardoselii, cu indicarea suprafetelor, preturi, specificarea magazinului de unde se achizitioneaza etc.• finisajul peretilor (zugraveli, tapet etc.) – fotografii cu indicatii de stil si imagini pentru sugestie si informatii referitoare la materialelor ce vor fi folosite la finisajul peretilor, cu specifiarea suprafetelor necesare si a locurilor unde acestea vor fi folosite, preturi si lista magazinelor unde pot fi achizitionate• tratamentul ferestrelor (perdele, draperii, storuri, jaluzele etc.), alegerea modelelor, materialelor si culorilor, cu indicatii asupra dimensiunilor necesare, a preturilor si a locurilor de achizitie etc.• covoare, cu imagini pentru sugestie si specificarea materialelor, a dimensiunilor si a locurilor unde pot fi achizitionate etc.• corpuri de iluminat cu indicatii asupra stilului, însotit de imagini pentru sugestie, dimensiuni, numar de piese necesare, indicatii pe plan asupra locului unde vor fi montate în cadrul amenajarii, adresele magazinelor de unde se vor achizitiona etc.• obiecte sanitare si electrocasnice (în cazul bucatariilor si bailor), cu indicatii de stil si imagini sugestive, precum si adresele magazinelor de unde se pot achizitiona• elementele decorative (tablouri, vaze, diverse decoratiuni), cu indicatii de stil si imagini pentru sugestie, dimensiuni si indicatii asupra locului de achizitie