Ghidul Serviciilor
Ministerul Mediului, Apelor Si Padurilor
inapoi la firma 8820 vizite
Poza Politici forestiere
Foto

Programul naţional de împădurire17 noiembrie 2010» Programul naţional de împădurire   [ Format PDF, 1.14 Mb ] Conţinutul documentaţiilor întocmite pentru acordarea unor compensaţii reprezentând contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recoltează, datorită funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice care determină restricţii în recoltarea de masă lemnoasă (conform Legii 46/2008, art 97, alin (1), lit b) )Proprietarii de păduri persoane fizice care solicită acordarea de compensaţii, vor depune la Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic şi Vânătoare pe raza căruia se află pădurea, o documentaţie care va cuprinde:

Amenajarea pădurilor » Memoriu de prezentare amenajamente silvice» ORDIN nr. 729 din 28 iulie 2005 pentru aprobarea Metodologiei de atestare a experţilor care certifică,    din punct de vedere tehnic, calitatea lucrărilor de amenajare a pădurilor şi a Metodologiei de atestare    a şefilor de proiect*) - Republicare » ORDIN nr. 639 din 14 iulie 2005 pentru aprobarea Metodologiei de autorizare a unităţilor specializate    să elaboreze amenajamente silvice - Republicare*) » Societăţi autorizate începând cu data de 03.11.2005     Mărire capacitate (trebuie înscrise pe verso noile suprafeţe):» SC Fanalro SRL» SC Proiectări şi Exploatări Silvice SRL» SC Omni SRLSC Bios & Co SRL» SC Silvamen SRLSC Silvaion SRL» SC Rechinul Import Export SRL » Cuprins amenajament » Scoatere teren din fondul forestier naţional [ Ordin nr. 25 din 4 februarie 2009 pentru aprobarea Metodologiei de stabilire a echivalenţei valorice a terenurilor şi de calcul al obligaţiilor băneşti pentru scoaterea definitivă sau ocuparea temporară a terenurilor din fondul forestier naţional – anexa nr. 1 | Ordin nr. 715 din 27 noiembrie 2008 pentru aprobarea preţului mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior – anexa nr. 2 | Conturi Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinaţie silvică – anexa nr. 3 ] Licitaţii pentru împăduriri (perdele forestiere de protecţie, terenuri degradate)În vederea asigurării premiselor pentru realizarea lucrărilor de împăduriri cu respectarea cerinţelor tehnice şi calitative minimale prevăzute în normativele în vigoare, documentaţiile tehnico-economice (studiile de fezabilitate, proiectele tehnice) precum şi execuţia lucrărilor de împăduriri se realizează de către societăţi comerciale atestate în conformitate cu Normele metodologice aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr.88/2006. Prin atestare se confirmă capacitatea tehnico-profesională a persoanelor fizice şi juridice de a proiecta şi de a executa lucrările de îmbunătăţiri funciare din domeniul silvic, care corespund normelor de calitate în vigoare. Atestarea capacităţii tehnico-profesionale se realizează prin verificarea performanţelor profesionale şi a posibilităţilor tehnice de execuţie ale persoanelor fizice şi juridice care solicită atestarea, în conformitate cu prevederile prezentelor norme metodologice.Persoanele fizice şi juridice atestate au următoarele obligaţii:

Atestarea persoanelor fizice se face pentru o perioadă de 5 ani, iar a persoanelor juridice pentru perioada de valabilitate a certificatului de atestare al persoanei fizice angajate în cadrul societăţii comerciale. Selecţia societăţilor comerciale care elaborează documentaţiile tehnico-economice sau realizează execuţia lucrărilor de împăduriri se desfăşoară în conformitate cu legislaţia de achiziţii publice:

Procedurile de achiziţie publică se derulează la sediile inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi de vânătoare din structura ministerului pentru terenurile aflate în proprietatea unităţilor administrativ – teritoriale şi persoanelor fizice şi la sediul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva pentru terenurile proprietate publică a statului. Material privind modul în care se întocmesc documentaţiile pentru împădurirea terenurilor degradateToate terenurile degradate sau neproductive, indiferent de proprietar, a caror punere în valoare este necesară din punct de vedere al protecţiei solului, regimului apelor, îmbunatăţirii condiţiior de mediul şi a diversităţii biologice se constituie în perimetre de ameliorare. Delimitarea perimetrelor de ameliorare se face, în baza investigaţiilor pe teren, de către o comisie de specialişti formată din:

  • primarul localitatii, ca presedinte al comisiei;
  • reprezentantul direcţiei agricole;
  • reprezentantul direcţiei silvice sau al ocolului silvic;
  • reprezentantul Oficiului de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol, în calitate de secretar;
  • reprezentantului Agenţiei teritoriale pentru protecţia mediului;
  • reprezentantul oficiului judeţean de studii pedologice şi agrochimice;
  • reprezentantul inspectoratului teritorial de regim silvic şi de vânătoare;
  • proprietarii terenurilor degradate care fac obictul constituirii perimetrului de ameliorare.
  • Sediul comisiilor de specialişti comunale, orăşeneşti sau muncipale se afla la consiliul local al respectivei unităţi administrativ-teritoriale. Comisiile de specialişti au următoarele atribuţii principale:

    Fişa aporobată constituie tema de proiectare pentru unitatea care va scoate la licitaţie lucrarea şi pe baza căreia se va executa documentaţia tehnico-economică, în conformitate cu prevederile legale. Documentaţia tehnico-economică pentru lucrările de ameliorare prin împădurire a terenurilor degradate se execută contra cost de personalul de specialitate al direcţiilor silvice, în cazurile în care sunt necesare numai lucrări de împădurire şi amenajare şi de către unităţi specializate, atestate de autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, în cazurile în care sunt necesare şi lucrări de construcţii pentru consolidarea terenurilor şi corectarea torenţilor. Ocoale silvice » Registrul Naţional al Administratorilor de Păduri şi al Ocoalelor silvice    [ Format XLS, 468 Kb ] Inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânătoare» Lista inspectorate teritoriale   [ Format Doc, 41 Kb ] Îmbunătăţiri funciare în domeniul silvic

    Material forestier de reproducere

    Proiectare drumuri forestiere

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.