Ghidul Serviciilor
Muzeul National De Arta Al Romaniei - Bucuresti
inapoi la firma 2164 vizite
Poza Colectii
Foto
Foto
Foto

Cele circa 400 de covoare, de o mare diversitate tipologică, alcătuiesc fondul de bază al sectorului oriental. De la piese tribale până la covoare de mătase iraniene sau turceşti, de la covoare de Transilvania din secolul XVII până la producţii ale unor ateliere din a doua jumătate a secolului XX, colecţia ilustrează, dacă nu complet, în orice caz satisfăcător, cele mai diverse tendinţe ale acestei arte în Turcia, Caucaz, Asia Centrală şi Iran.       

Ţesăturile şi broderiile, majoritatea din Turcia şi Asia Centrală, se numără printre cele mai valoroase piese ale colecţiei.       

Deşi mai puţin reprezentativă decât cea de textile, colecţia de ceramică islamică din Iran şi Turcia include piese valoroase, precum boluri din secolele XV-XVII, cărora li se adaugă vase şi plăci mai târzii.       

Colecţia de artă islamică include de asemenea obiecte din metal lucrate în perioada dinastiilor safavidă şi qajară, precum şi arme şi piese de armură.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.