Ghidul Serviciilor
Muzeul National De Arta Al Romaniei - Bucuresti
inapoi la firma 2164 vizite
Poza Galeria de arta europeana
Foto
Foto

 În anul 2007, după aproximativ şase luni de lucrări de reamenjare, Galeria de Artă Europeană a fost redeschisă publicului într-o nouă formulă pe 21 iunie.       

 

Importante lucrări de artă recent restaurate sunt din nou prilej de admiraţie. Dintre acestea menţionăm: Buna Vestire de Tintoretto, Întoarcerea fiului risipitor de Bernardino Licinio, Venus şi Amor de Lucas Cranach cel Bătrân, Triumful Fecioarei înconjurată de Îngeri de Pedro Campaña.       

 

Premiera evenimentului o constituie includerea în expunerea permanentă a unui număr important de picturi, sculpturi şi obiecte de artă decorativă ce nu au mai fost prezentate publicului în ultimii ani.       

 

Dintre picturi amintim: Lupta lui Hercule cu centaurul Nessus de Luca Giordano, Sfânta familie de Giorgio Vasari, Fuga lui Iacob de Jean Tassel, Iisus şi păcătoşii pocăiţi atribuit lui Anton van Dyck sau prestigioasa donaţie Fecioara cu Pruncul de Francesco Raibolini (numit Il Francia), care a intrat în patrimoniul muzeului în 2004 şi este expusă acum pentru prima dată.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.