La randul lor semifabricatele sunt si ele debitate si transformate in elemente scaune si mobilier, dupa care acestea sunt montate si astfel se contruiesc scaunele si mobilierul ca produs finit. In cele din urma acestea sunt dupa caz fie vandute ca atare , fie intra in procesul de vopsire , tapitare si ambalare dupa care are loc livrarea catre clientii societatii noastre. Productia anuala ajungand la sfarsitul anului 2011 la cca. 100.000,00 scaune si 10.000,00 piese de mobilier.
Societatea noastra si-a extins activitatea pana la faza de finisare a produselor proprii, scaune si mic mobilier. Aceasta activitate se desfasoare cu 3 Pantografe cu comanda numerica si un Robot industrial de lacuire si vopsire . Cu aceasta faza societatea noastra incheie ciclul de productie parcurgand toate fazele procesului tehnologic incepand de la debitarea busteanului pana la asamblare, lacuire, vopsire, tapitare si ambalarea produselor pentru comercializare.
In decursul celor 14 ani de activitate in Romania societatea noastra a ajuns ,de la o productie de la cca 15000 scaune si mic mobilier in decursul anului 1997, la o productie de 100000 de astfel de articole in 2011. Totodata societatea noastra a reusit in acest timp sa treaca de la faza de achizitionare de semifabricate din lemn si prelucrarea lor pe un numar de 6-7 freze pentru lemn, la faza de achizitionare de bustean care este debitat in banzicul propriu, iar apoi cheresteaua rezultata este uscata in cele 5 uscatoare proprii cu o capacitate de peste 400 mc , inainte de a fi debitata in semifabricate si transformata in componente de scaune si mobilier cu cele peste 50 de freze, banzicuri, slaifuri, masini de cepuit, masini de gaurit, prese hidraulice pentru asamblare, pe care le detine in prezent societatea noastra.
Societatea noastra detine in prezent 3 hale de productie in suprafata totala de 5 014m² si teren 18 000 m² total. Cladirile si terenurile detinute de societatea noastra au o valoare comerciala de 1,258,659.00 euro. Utilajele folosite de societatea noastra sunt masini de frezat, masini de slefuit, masini de cepuit, masini de taiat tip banzic, doua masini de frezat cu comanda numerica, robot industrial de vopsire si lacuire, gradul de utilizare a capacitatii de productie fiind de cca 65 %.
In cadrul S.C. SEDIROM S.R.L. sunt angajate un numar de 40 de persoane din care 6 in sectorul administrativ si 34 de persoane in sectorul productiv.Personalul administrativ este compus din trei economisti, un inginer si doi tehnicieni, iar personalul productiv este format in procent 45 % tamplari si 55 % muncitori necalificati, dar cu o experienta de minim 4 ani in domeniul prelucrarii lemnului. In ceea ce priveste organizarea in sindicat aceasta nu exista, dar exista asa cum este prevazut in Contractul Colectiv de Munca si in Regulamentul de Ordine Interioara o persoana desemnata sa reprezinte salariatii.