Ghidul Serviciilor
Mobina, Suceava - Constructii Case Din Lemn
inapoi la firma 1515 vizite
Poza Lemnul si energia
Foto

Construirea din lemn permite realizarea unei importante economii de energie. Pentru prelucrarea lemnului se folosesc mult mai putine resurse energetice decat pentru prelucrarea altor materiale de constructii :

ʉۢ de 4 ori mai putine decat pentru beton;

ʉۢ de 6 ori mai putine decat pentru plastic;

• de 24 de ori mai putine decat pentru otel;

ʉۢ de 126 de ori mai putine decat pentru aluminiu

 

Lemnul folosit in constructia de case este de 6 ori mai izolant decat caramida si de 15 ori mai izolant decat betonul, ceea ce conduce la importante economii de incalzire. De exemplu, consumul mediu de energie al unei familii suedeze ce locuieste intr-o casa de lemn este cu 50% mai mic decat al unei familii franceze.    Coeficientul de conductivitate termica al unui metru patrat de perete tip sandwich pe structura de lemn avand 20 cm grosime, executat de societatea noastra este de aproximativ 0.28 W/mp. Pentru cele mai reci climate din Romania rezistenta termica recomandata pentru peretii exteriori este de 0.33 W/m²K. Se observa ca valoarea estimata pentru acest tip de perete este mai mica, asigurand astfel o izolatie termica excelenta.    Comparativ, un perete din beton, pentru a atinge aceleasi caracteristici de izolare termica ar trebui sa aiba o grosime de peste 2,5 metri!    Din aceste considerente, cheltuielile pentru incalzire in timpul iernii sau pentru aer conditionat vara pentru o casa de lemn cu pereti tip "sandwich" sunt considerabil mai reduse decat in cazul constructiilor executate din materiale clasice. Confortul caselor de lemn este completat de izolarea fonica, direct proportionala in cazul constructiilor din lemn cu cea termica.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.