Masaj de relaxare
Masajul de relaxare este un masaj al intregului corp, care are drept scop eliminarea rapida a oboselii, relaxarea musculara ce induc o stare de bine generala. Este extrem de eficient in cazul starilor de oboseala accentuata. Masajul de relaxare este unul bland, astfel incat ne putem lasa corpul „sa pluteasca”. Masajul de relaxare se efectueaza, de regula, cu uleiuri sau creme parfumate, care stimuleaza starea de bine si relaxarea. De asemenea se reduce nivelul hormonilor de stres ce pot produce dezechilibre ale sistemului imunitar.Programeaza acum o sedinta !
Masaj anticelulitic
Masajul anti-celulitic este una dintre cele mai bune solutii pentru a scapa de celulita, de asa numita “coaja de portocala". Prin acest tip de masaj se actioneaza local, adica in zonele afectate de celulita. Aceste zone sunt: solduri, coapse, fese, abdomen, brate. Se folosesc creme sau uleiuri specifice ce ajuta la obtinerea efectelor dorite.Prin masajul anticelulitic se actioneaza insistent, uneori chiar dureros, asupra zonelor afectate de celulita.
Masaj de drenaj limfatic
Masajul de drenaj limfatic este o forma de masaj ce stimuleaza sistemul limfatic prin miscari blande. Masajul ritmic usor incurajeaza sistemul limfatic sa elimine reziduurile metabolice, fluidele in exces si bacteriile. Efectele sunt numeroase si includ beneficii generale aduse sistemului nervos si sistemului muscular. Este o metoda de detoxifiere a organismului, de accelerare a vindecarii corpului si de stimulare a sistemului imunitar.Sedintele de drenaj limfatic sunt extrem de importante in procesul de slabire, insa pot fi recomandate cu succes si persoanelor cu probleme circulatorii.Mai exista si alte beneficii ale masajului limfatic, cum ar fi: reducerea edemelor, cresterea imunitatii organismului, etc. In plus, masajul de drenaj limfatic stimuleaza microcirculatia si relaxeaza.Masajul limfatic este contraindicat celor ce sufera de astm bronsic sau orice inflamatie acuta cu bacterii, virusi sau alergeni, eczeme, tuberculoza, hipertiroidism, tumori maligne, insuficienta cardiaca, probleme cardiace majore, tomboza si flebita.
Masaj terapeuticCaram sacose grele cu cumparaturi de la magazin acasa. Stam cateva ore bune la birou in fata calculatorului intr-o pozitie incorecta, uneori stam mult in picioare. Seara ne trezim cu dureri de spate, maini, picioare. In astfel de cazuri cel mai bun remediu este un masaj, unul terapeutic.Masajul terapeutic se ocupa in mod special de locurile dureroase, el fiind o adevarata binefacere pentru intregul nostru organism.Acest tip de masaj poate fi folositor in cazul traumatismelor de orice fel. Daca il combinam cu aromoterapie, reflexologie sau bioenergie, si daca sedintele de masaj se fac regulat, vindecarea va fi grabita si organismul va fi mai relaxat.
Masaj cu pietre calde
Acest tip de masaj, relativ nou la noi, a fost practicat, mai intai, de amerindieni ca modalitate de vindecare a anumitor boli. A fost preluat apoi de chinezi si transformat de acestia intr-o arta.De la ei a ajuns si la noi.