Implantul dentar - reprezinta in fapt o radacina artificiala, din titan sau zirconiu, ce inlocuieste radacina naturala a dintelui si are ca scop crearea suportului pentru realizarea de coroane sau punti dentare, atunci cand pe arcada nu mai sunt prezenti dinti sau cand cei prezenti nu se califica pentru un tratament dentar de succes.
Cum se realizeaza un Implant Dentar ?
Tehnica inserarii consta cel mai uzual in doua etape:
Implanturile dentare se pot folosi pentru lipsa unui dinte sau a mai multor dinti, in acest caz efectuandu-se o ancorare fixa (prin cimentare), fie doar pe implanturi sau mixt pe implanturi si dinti naturali. Implanturile se pot folosi si la cei cu toti dintii lipsa, peste implanturi aplicandu-se fie proteze fixe (pentru o mentinere mai buna a acestora), fie punti fixe ce restaureaza o intreaga arcada dentara. Pentru acest din urma exemplu e necesara o vasta experienta a implantologului.
In cazul lipsei unuia sau a 2-3 dinti exista si alternativa mai conservatoare a puntilor dentare care au de asemenea succes. Nu exista un avantaj net al unei metode fata de cealalta, alegerea fiind a dumneavoastra si a medicului d-voastra. Unii pacienti prefera implantul pentru a nu sacrifica dintii de langa cei lipsa, care ar trebui slefuiti pentru o punte.
Cat dureaza un Implant Dentar ?
Un implant ar trebui garantat 10-15 ani, asa ca feriti-va de medicii care spun ca implanturile puse de ei vor rezista pentru totdeauna!
In momentul actual, rata succesului in implantologie este de 90-95%. Este o imbunatatire fantastica fata de acum 10 - 20 ani cand rata de succes era mult mai mica si implantologia era ultima ramura a stomatologiei la care se apela in cazuri dificile cand orice altceva esua.
Acum s-a ajuns ca implantologia sa fie prima varianta de tratament aleasa si asteptam cu nerabdare momentul cand in implantologie rata de succes va fi de 100%.
Avantajele pe care le ofera implantele dentare: