Ghidul Serviciilor
Mozy Service Electronice - Reparatii Televizoare La Domicilul Clientului, Bucuresti Si Ilfov
inapoi la firma 135 vizite
Poza Inlocuire leduri tv
Foto
Foto

In ultimii ani, unul dintre defectele frecvente ale televizoarelor LED pe care le-am reparat a fost arderea unuia sau mai multor led-uri si implicit lipsa imaginii pe ecranul televizorului. Defectul poate fi constatat usor chiar si de catre client, acesta manifestandu-se prin lipsa imaginii si prezenta sunetului. Pentru a elimina o alta problema precum un defect al display-ului sau al mainboard-ului, se porneste televizorul, se ia o lanterna mai puternica care se proiecteaza in ecran. Daca se poate detecta o imagine intunecata, atunci cel mai probabil ca defectul este cauzat de arderea unuia sau mai multor led-uri din interiorul ecranului sau, mai rar, un defect al invertorului care le alimenteaza. Daca televizorul nu mai are imagine chiar si cu lanterna indreptata catre el, atunci defectul este cauzat cel mai probabil de t-con sau mainboard. 

O intrebare care imi este adresata frecvent de catre clientii carora le repar televizorul este “de ce a rezistat atat de putin?” Majoritatea clientilor spun ca au televizorul doar de cativa ani si s-a stricat, apoi compara aceste televizoare noi, cu cele de generatie mai veche (LCD, tub cinoscop) si constata ca acestea sunt mult mai slabe din punct de vedere al fiabilitatii.

Din pacate, acest lucru este adevarat! Televizoarele moderne vin cu o serie de avantaje precum: calitatea superioara a imaginii (full HD, 4 K etc), un design minimalist, consum redus de energie, posibilitatea de a-l conecta la internet (in cazul televizoarelor smart) etc , insa vin si cu cateva dezavantaje precum: sensibilitatea ecranelor (se pot sparge si de la o apasare mai puternica) si lipsa fiabilitatii. Ledurile care echipeaza televizoarele moderne sunt subdimensionate ca numar, asta ducand in timp la o ambalare termica (supraincalzire) care va produce scurtcircuitarea sau intreruperea lor.  De asemenea, producatorii de televizoare nu incearca sa compenseze aceasta problema implementand un sistem de racire dimensionat corespunzator ci monteaza baretele direct pe tabla metalica a ecranului, care nu are performante prea bune de racire. In majoritatea cazurilor se folosesc suruburi pentru a conecta baretele cu leduri de tabla ecranului insa sunt si cazuri in care acestea sunt lipite. Un exemplu pertinent in acest sens sunt televizoarele LED Philips care folosesc o banda pentru a lipi baretele led de masca metalica. Din pacate, aceasta metoda este cea mai paguboasa deoarece din cauza caldurii, baretele cu led-uri au tendinta sa se incovoieze iar lipiciul cedeaza. Asta conduce la aparitia unui luft (gol) intre barete si radiatorul metalic, impiedicand transferul termic si conducand la arderea ledurilor. Reparatia consta in demontarea ecranului televizorului, scoaterea baretelor de leduri si inlocuirea lor cu totul sau a ledurilor defecte (in functie de marca televizorului). Dupa efectuarea acestei reparatii, se recomanda folosirea televizorului la un nivel de luminozitate mai scazut pentru a creste durata de viata a ledurilor.

Desigur, aceasta este o operatiune laborioasa si complexa care nu trebuie facuta decat de personal specializat. In caz contrar, riscati spargerea ecranului sau ruperea traseelor care fac legatura intre ecran si modulul t-con, ceea ce echivaleaza cu defectarea iremediabila a televizorului. Pentru reparatia televizorului, fie ca este vorba despre inlocuire leduri sau alt defect, nu ezitati sa ne contactati. Specialistii nostri se vor deplasa gratuit la domiciliul dumneavoastra, vor constata defectul (gratuit) si apoi va vor oferi solutia optima pentru  reparatia telvizorului.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.