Ghidul Serviciilor
Ambulatoriul Spitalului Clinic De Urgenta Pentru Copii - M.s. Curie (Budimex)
inapoi la firma 559 vizite
Poza Sectia Oncologie Pediatrica
Foto
Foto
Foto
Foto

Secţia a fost înfiinţată în 1999 prin extinderea Compartimentului cu 15 paturi în secţie clinică cu 28 paturi. În acelaşi an a fost ocupat prin concurs postul de medic şef secţie de catre Dr.Cristian Scurtu.

În secţie se pot efectua investigaţii complexe care permit diagnosticul şi tratamentul leucemiilor, tumorilor solide şi al unor boli hematologice (hemofilie, purpura trombocitopenică, anemii etc.). Are marele avantaj de a fi situată într-un spital de copii deservit numeroase alte secţii (ex. Chirurgie, ORL, Terapie Intensiva, etc.) şi cabinete ce permit tratarea complexa a tumorilor solide.

Pe lângă laboratorul care deserveşte întreg spitalul, secţia dispune şi de un laborator propriu pentru efectuarea aspiratelor medulare, biopsiilor osoase şi imunofenotipării.

Administrarea soluţiilor medicamentoase se face cu ajutorul pompelor şi a seringilor automate iar pregătirea acestora este realizată sub hote cu flux laminar. Menţionăm şi dotările existente în spital, foarte importante pentru diagnosticul şi urmărirea tratamentului: tomograf, ecocardiograf, numeroase ecografe, etc.

Medicamentele citostatice sunt asigurate prin Programul Naţional finanţat de CNAS: Subprogram 2.2 Prevenţie şi control în patologia oncologică.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.