Ghidul Serviciilor
Sablam Tot, Hidrodemolare, Sablare Si Curatare Suprafete - Bucuresti
inapoi la firma 495 vizite
Poza Curatare Rugina
Foto

Ce este rugina si de ce apare?

Rugina este un oxid de fier, oxid rosu care se formeaza in prezenta apei sau a umiditatii aerului. Orice masa de fier va fi complet acoperita de rugina si se va dezintegra, daca va fi expusa indelungat umiditatii. Ruginirea este termenul comun pentru coroziunea fierului si a aliajelor sale, precum otelul. Petele de rugina pot aparea pe suprafete ca fierul pana la suprafete din inox.

Metodele SablamTOT de curatare a ruginei

Sablarea este o modalitate foarte buna pentru a indeparta rugina si coroziunea in cel mai scurt timp. Rugina este una dintre depunerile care nu pot fi curatate prin simpla folosire de detergenti.

Curatarea ruginei se face cu ajutorul hidrosablarii sau cu ajutorul unei masini de sablat si un compresor care propulseaza particule de materiale abrazive, direct pe zona afectata. Este ca o spalare sub presiune, doar ca la presiune mai mica si cu particule abrazive care actioneaza ca niste mici proiectile. Echipa noastra foloseste pentru curatarea ruginei de pe metal abrazivi precum nisipul, bicarbonatul de sodiu sau gheata carbonica pentru suprafetele delicate.

Metoda sablarii este ideala si pentru curatarea obiectelor din cupru. Curatarea cuprului oxidat se poate realiza intr-un timp foarte scurt cu ajutorul sablarii.

Tehnica noastra de indepartare a ruginei este ideala pentru piesele auto. Sablarea este recomandata pentru pregatirea suprafetelor pentru vopsire. Sablarea cu gheata carbonica este una dintre solutiile de indepartare a ruginei cu rezultate miraculoase. Fiind o sablare uscata, metalul nu este expus deloc la umiditate.

Nisipul este de asemenea un abraziv care da rezultate foarte bune in tratamentele de curatare a ruginei, dar este indicat sa se foloseasca pe suprafete care nu prezinta riscul de a se deteriora.

Un alt material abraziv pe care il utilizam pentru a curata rugina este bicarbonatul de sodiu, soda. Aceasta tehnica poate fi folosita pentru metalele care au fost afectate de rugina superficial. Fiind un abraziv moale, bicarbonatul de sodiu nu va putea indeparta depuneri masive de rugina.

Realizam cu succes si tratamente antirugina auto cu solutii speciale de inalta calitate.

Cu ce se poate curata rugina acasa?

  • Otetul– acizii, in special acidul citric sau acidul acetic, sunt o modalitate foarte buna de a elimina rugina, mai ales pentru piesele care pot fi demontate cu usurinta si scufundate in solutia minune. In cazul in care doriti sa eliminati rugina de pe suruburi, scoateti suruburile si inmuiati-le in otet. Luati un recipient de plastic in care se toarna suficient otet, astfel incat sa acopere piesele pe care doriti sa le curatati. Piesele trebuie sa fie complet scufundate in otet. Se spune ca otetul de mere functioneaza celmai bine pentru curatarea ruginei. Pentru a avea efect, trebuie sa tineti piesele in otet timp de 24 de ore.
  • Lamaie si sare– inainte de a da fuga la magazinul de bricolaj incercati sa folositi doua ingrediente din propria voastra casa. Aveti nevoie de lamaie sau lamaie verde si sare. Se freaca sare pe toata suprafata ruginita, apoi se stoarce suc de lamaie peste sarea de pe metal. Stoarceti cat mai mult suc, apoi lasati-l sa actioneze timp de trei sau patru ore. Dupa ce asteptarea s-a incheiat, trebuie doar sa frecati suprafata cu un burete abraziv sau cu lana de otel. Pentru a nu deteriora metalul este indicat sa frecati suprafata cu o coaja de lamaie lasata la imbibat in suc de lamaie si sare.
  • Bicarbonatul de sodiu– daca nu aveti o lamaie la indemana, puteti incerca bicarbonatul de sodiu si o periuta de dinti. Se toarna bicarbonat de sodiu intr-un vas sau castron si se adauga suficienta apa pentru a forma o pasta. Pasta trebuie sa fie suficient de groasa, dar nu sfaramicioasa. Dupa ce ati facut pasta, se aplica pe zona ruginita si se lasa cateva ore pentru a actiona. Frecati cu periuta de dinti toata suprafata si veti observa ca isi va recapata stralucirea de alta data.
  • Cartofi si sapun– veti avea nevoie de un cartof care se taie in jumatate. Dupa ce ati taiat cartoful, va trebui sa frecati interiorul cartofului cu sapun (lichid sau solid). Cartoful acoperit de sapun se va aplica direct pe zona ruginita, unde va fi lasat timp de cateva ore. Dupa ce a fost lasat suficient timp, astfel incat sa actioneze, suprafata va fi curatat cu ajutorul unei periute de dinti.
  • Razuirea– daca nici una dintre metodele de mai sus nu au dat rezultate puteti incerca prin razuire. Razuirea este usor de facut atunci cand rugina acopera o suprafata mare si accesibila. In functie de gravitatea problemei puteti utiliza un razuitor de vopsea, sau chiar cu surubelnita in cel mai rau caz. Puteti folosi lana de otel sau smirghel, dar trebuie sa aveti grija sa nu deteriorati metalul.
  • Rugina nu afecteaza doar metalul, ci poate pata imbracamintea, caramida si orice altceva atinge. Daca ati gasit pete de rugina pe haine, incercati sa le scoateti cu suc de lamaie. Zona afectata se freaca cu suc de lamaie si apoi se spala imbracamintea in mod normal. Daca materialul este gros, iar pata de rugina este foarte mare, se va adauga putina sare la sucul de lamaie.

    Pentru a scoate petele de rugina  de pe un perete, beton sau suprafete din piatra, utilizati o perie de sarma si un furtun cu apa. Umeziti pata cu furtunul si apoi periati ferm zona afectata. Daca pata este dificil de scos, incercati sa folositi un produs de curatare care contine acid oxalic.

     

    Alte metode de curatare a ruginei:Curatarea ruginei prin electroliza

    – electroliza este un mod excelent de a elimina rugina. Veti avea nevoie de un incarcator de baterie auto (redresor auto), un bazin de apa suficient de mare, nemetalic, piesa ruginita, praf de copt sau soda de rufe, o bucata de metal care sa aiba o suprafata mult mai mare fata de piesa ruginit si un burete de vase. Inainte de a incepe procesul, piesa ruginita trebuie spalata cu detergent de vase pentru a o degresa. Puneti ambele bucati de metal in apa si turnati soda sau praful de copt. Asigurati-va ca incarcatorul este deconectat si conectati terminalul negativ la piesa ruginita si borna pozitiva la metalul “de sacrificiu”. Conectorul bornei pozitive trebuie sa fie deasupra apei. Introduceti apoi incarcatorul in priza, porniti-l si asteptati. Dupa aproximativ ora veti vedea cum procesul de electroliza incepe. Lasati sa actioneze peste noapte, iar dimineata deconectati incarcatorul, deconectati terminalele si fiti pregatit sa vedeti rezultatele. In cazul in care rugina nu a disparut complet, reconectati incarcatorul, porniti-l din nou si lasati-l sa actioneze un pic mai mult. Reziduurile superficiale de rugina care au ramas pe obiect se pot curata cu ajutorul buretelui de vase.

     

    Curatarea ruginei cu laser

    – aceasta tehnologie este reala si functioneaza, este de asemenea instrumentul de vis pentru realizarea proiectelor precum masina ruginita si uitata in garaj, Curatarea se realizeaza cu o masina speciala care creeaza o unda de laser, de mare putere, care poate fi setata cat de profund sa curete anumite suprafete. Laserul va elimina toata rugina existenta pe suprafetele metalice.

    Masinaria este prevazuta si cu un mic aspirator care va aduna toate toate resturile din timpul curatarii. Acest lucru inseamna ca tehnica este nontoxica, nu creeaza praf si nu lasa reziduuri in urma. Vestea proasta este ca acest instrument de curatare este folosit doar in domeniul curateniei industriale, iar pretul de achizitionare depaseste 80.000 de dolari. Consumtorii de rand vor trebui sa mai astepte pana cand acest serviciu le va deveni accesibil.

     

    Curatarea ruginei cu Coca-Cola, mit sau adevar?

    Coca-Cola este una dintre cele mai cunoscute bauturi, care pe langa statutul de bautura racoritoare a capatat si statutul de substanta de curatare. Are un pH scazut, de 3.4,  poate dizolva oxizii metalici si indeparteaza cu succes petele de pe cupru, alama si alte aliaje metalice, sau cel putin asa se spune. Cola este practic un sirop acidulat. Este lipicioasa indiferent de modul in care o utilizati. Problema este ca in timp poate coroda metalul, si va veti confrunta cu doua probleme, reaparitia ruginei si indepartarea bauturii lipicioase de pe suprafata ruginita. Desi poate fi folosita pentru piese mici, cum ar fi cadre de bicicleta sau motocicleta, este de preferat sa utilizati produse speciale de indepartare a ruginei. Curatarea ruginei de pe cadrele de bicicleta se face cu ajutorul unei bile realizata dintr-o foaie de aluminiu mototolita. Bila de aluminiu se imbiba in Cola si se freaca de zonele ruginite, procesul fiind repetat pana cand petele de rugina dispar.

    De ce sa alegi serviciul de curatare rugina cu ajutorul sablarii?

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.