Ghidul Serviciilor
Clinica Medicala Munmedica-Ploiesti
inapoi la firma 1481 vizite
Poza Cardiologie
Foto

Clinica medicala Munmedica va ofera servicii de diagnostic si tratament modern, in diverse specializari, de la cardiologie, dermatologie si dermatocosmetica, ginecologie, ORL, endocrinologie, alergologie, medicina interna, la neurologie, psihiatrie, pneumologie, reumatologie, nutritie, precum si servicii de recoltari pentru analize medicale.

La sediul nostru din Ploiesti puteti beneficia de analize medicale complete si electrocardiograma, ecografia cardiaca sau ecocardiografie Doppler.

Electrocardiograma trebuie efectuata intotdeauna cand este suspectata o afectiune cardiovasculara.

Electrocardiograma - ECG este o investigatie neinvaziva utilizata pentru a inregistra ritmul cardiac si foarte utila pentru diagnosticul celor mai multe afectiuni cardiace.

Bataile inimii sint cosecinta unor impulsuri electrice generate de anumite celule din inima. Aceste impulsuri electrice sint inregistrate de electrocardiograf ( ECG ) si transpuse pe un monitor.

Test de efort - este o electrocardiograma care urmareste schimbarile prin care trece inima in timpul efortului, anumite anormalitati de functionare ale inimii nu pot fi observate in timpul unei electrocardiograme obisnuite, de accea este necesar testul de efort. Testul de efort se efectueaza pentru a descoperi anumite dureri in piept, anumite dureri cardiace, pentru a descoperi cat de ine tolereaza efortul un pacient care a suferit un infarct sau o interventie chirurgicala la inima, cat de bine raspunde un pacient la tratamentul administrat, etc.

Holter ECG - Un monitor Holter este un dispozitiv care inregistreaza in mod continuu ritmul inimii in timpul activitatilor de zi cu zi, de obicei pe o perioada de 24 ore. Mai este numit si "electrocardiograma ambulatorie", fiind identica cu cea clasica, cu singura deosebire ca aparatura nu este fixa ca in cabinetul de cardiologie, ci este mobila - o purtati cu dumneavoastra. Monitorul Holter inregistreaza ritmul inimii prin intermediul unor electrozi plasati pe piept. Electrozii sunt senzori mici cu folie adeziva conectati prin fire de un monitor. Monitorizarea Holter va ajuta sa aflati cum raspunde inima dumneavoastra la activitatea normala sau la folosirea anumitor medicamente.

Holter tensiune arteriala - Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale sau Holterul de tensiune arteriala presupune masurarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp si inregistarea valorilor masurate pe durata a 24 de ore sau mai mult, atunci cand pacientul se afla in viata de zi cu zi si nu in conditii de cabinet sau de spital. Aceasta investigatie ofera astfel medicului informatii despre valorile tensionale ale pacientului pe tot parcursul unei zile normale de activitate, fiind astfel surprinse atat momentele mai linistite cat si momentele mai stresante din viata pacientilor.

Cum se face investigatia EKG Electrocardiograma de repaus se face prin montarea unor electrozi pe corpul pacientului. Investigatia dureaza cca 5 minute, nu necesita o pregatire speciala a pacientului si nu prezinta niciun risc.

Pregatirea pentru investigatia EKG ECG nu necesita o pregatire speciala a pacientului si nu prezinta nici-un risc.

Ecografia cardiaca Ecografia cardiaca este o metoda de diagnostic bazata pe folosirea ultrasunetelor; este simpla, neinvaziva si fara riscuri prin care se vizualizeaza pe ecran sectiuni din inima. In aceste sectiuni se poate masura dimensiunea celor patru cavitati cardiace precum si a vaselor mari care vin si care pleaca din inima. In plus ecografia permite o apreciere a morfologiei si functiei valvelor inimii.

Metoda Doppler permite masurarea vitezei sangelui in orice punct al inimii permitand depistarea insuficientelor sau stenozelor valvulare. Ecografia vizualizeza de asemnea pericardul (invelisul in care segaseste inima) permitand depistarea acumularilor de lichid in sacul pericardic si deasemnea inflamatia pericardului.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.