Ghidul Serviciilor
Clinica Medicala Munmedica-Ploiesti
inapoi la firma 1481 vizite
Poza Recuperare medicala si fizioterapie
Foto

Kinetoterapia (gimnastica medicala) reprezinta terapia prin miscare. Kinetoterapia (recuperare medicala) consta intr-un ansamblu de tehnici si metode aplicate in functie de fiecare persoana si afectiunea pe care o prezinta. Programele de kinetoterapie sunt individualizate pe categorii de varsta (sugari, copii, adulti, varstnici) si in functie de tipul afectiunii (afectiuni ortopedice, reumatice, neurologice, etc.). Fiecare pacient beneficiaza individual de supraveghere de specialitate (kinetoterapeut) in timpul programului de kinetoterapie. Kinetoterapia nu este numai pentru cei care au anumite dureri sau probleme , ci si pentru cei care doresc sa se simta bine fizic si psihic. Sedintele de fizioterapie sunt realizate cu aparatura de ultima generatie (BTL) ce prezinta programe specifice fiecarei afectiuni.

Electroterapia (diadinamici, TENS, interferentiali, electrostimulare, galvanici, Trabert) este una dintre cele mai raspandite metode de fizioterapie. Este foarte eficienta atunci cand este asociata si cu alte proceduri (ex :ultrasunet).

Tratamentul cu ultrasunete este una din cele mai bune proceduri de fizioterapie, în care este vorba de transmiterea vibratiilor mecanice pendulare ,penetrarea si absorbtia acestora în corpul omenesc. Ultrasunetul are calităţile de a fi fibrinolitic si decontracturant.

Laserterapia este o procedura de fizioterapie noninvaziva, utilizata in practica de zi cu zi in cabinetul nostru,iar actiunea sa este aceea de a stimula tesuturile cu efecte benefice :

Mecanismele prin care actioneaza laserterapi;a este confirmata de o serie de studii clinice verificate si validate. Aceste efecte constau in

Unde scurte Este o metoda de fizioterapie care foloseste proprietatile campului condensator generat de curenti de inalta frecventa cu proprietatea ca la trecerea prin tesuturi produce caldura in profunzime. Avantajul terapiei cu unde scurte consta in penetrabilitatea mult mai mare în comparatie cu alte metode de fizioterapie. Terapia prin caldura este recomandata indeosebi in afectiuni cronice ale incheieturilor, pentru dureri articulare sau afectiuni cauzate de tulburari ale circulatiei periferice venoase ale membrelor.

Masajul este realizat de catre personal specializat in tehnicile de masaj. Masajul, efectuat de catre un specialist al clinicii medicale Munmedica Ploiesti, este o componenta a culturii fizice cu o mare eficacitate pentru sanatatea omului contemporan, atat pentru mentinerea ei cat si pentru recuperare sau refacere. Masajul nu trebuie facut de oricine. Sunt tehnici bine studiate pe care nu le inveti uitandu-te cum executa cineva acele manevre sau citind din carti. Fie ca ne referim la masajul terapeutic , de relaxare sau cel anticelulitic, el trebuie efectuat in conditii optime de igiena, ambient placut. Sedintele de masaj sunt insotite de aromoterapie si meloterapie. Daca ne referim la aromoterapie, in cabinetul nostru veti beneficia de o gama larga de uleiuri esentiale speciale pentru fiecare afectiune (ulei de musetel: pt contracturile musculare; ulei de lavanda, de rosmarin, etc.). Meloterapia foloseste muzica specifica de relaxare care vine in completarea efectelor benefice ale masajului si aromoterapiei.

Efectele masajului: relaxarea musculaturii, activarea circulatiei sangvine si limfatice, analgezic si relaxare fizic si psihica. Magnetoterapie Magnetoterapia de joasa frecventa sau terapia prin magnetodiaflux este folosita in aplicatie generala – asupra intregului organism dintr-o data. Exista doua forme de aplicare a terapiei cu camp magnetic - Forma de aplicare continua este folosita pentru efectul sedativ.Magnetoterapia de joasa frecventa mai poate fi aplicata si intrerupt – ritmic sau continuu. - Forma de aplicare intrerupta, de oricare tip ar fi, are un efect clar de stimulare generala.

Clinica de medicina muncii din Ploiesti va ofera servicii complete pentru recuperare medicala si fizioterapie.

Proceduri cu parafina Impachetarea cu parafina consta in aplicarea parafinei pe o anumita regiune a corpului.Este o procedura de fizioterapie des intalnita si cu vechime in ceea ce priveste procesul de recuperare medicala.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.