Ghidul Serviciilor
Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu - Bucuresti
inapoi la firma 4419 vizite
Poza Colectii
Foto

Muzeul Municipiului Bucuresti tezaurizeaza circa 1.200 de obiecte de patrimoniu din colectia de arme albe si de foe. Ele acopera un larg areal geografic, cuprins intre secolele XIV-XX.

Pe langa piesele de factura autohtona, colectia cuprinde si numeroase arme de provenienta straina, atat orientale cat si occidentale, provenind de la ateliere si arsenale cunoscute, respectiv cele din Germania, Rusia, Austria, Imperiul Otoman, S.U.A, Ungaria, Belgia, Franta, Anglia, Japonia, etc.

Ele sunt clasificate in functie de scopul pentru care au fost confectionate. Armele albe cuprind atat arme ofensive, cat si arme de aparare individuala. La randul lor, armele ofensive sunt impartite in: arme de taiere si impungere, de lovire si izbire, de aruncare la distanta si respectiv de lansare.

A doua categorie cuprinde arme de foc, si au la baza mai ales modul lor de folosire, respectiv cel individual si mai putin cel de folosinta colectiva.

De asemenea, colectia face nota distinctiva, dupa modul de incarcare, intre armele cu incarcare pe la gura tevii si cele de incarcare pe la culata, fiind cuprinse evolutiv principalele categorii cunoscute: cele foc cu foc, arme cu magazie, arme semiautomate, etc.

Colectia urmareste si evidentierea din punct de vedere cronologic a principalelor arme de foe si arme albe care au circulat pe teritoriul Romaniei de la inceputul secolului al XlV-lea pana la mijlocul secolului al XX-lea.

Un loc in colectie il ocupa piesele “forte” si anume: sabiile domnitorilor Constantin Brancoveanu, Gheorghe Bibescu si cea a regelui Ferdinand, pusca de vanatoare, pistolul ,,Manufacturii Romane" si trusa de duel a domnitorului Alexandru loan Cuza, cartusiera lui Bimbasa Sava, etc.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.