Ghidul Serviciilor
Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu - Bucuresti
inapoi la firma 4419 vizite
Poza Colectii
Foto

Deosebit de frumoase, diversificate tipologic, dar şi unicate sunt piesele de costum şi accesorii vestimentare care alcătuiesc bogata şi valoroasa colecţie a Muzeului Municipiului Bucureşti, acestea ilustrând moda bucureşteană de-a lungul mai multor veacuri începând cu epoca fanariotă şi până în a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Interesantele piese de colecţie cu reprezentare în categoria costumelor civile (de curte sau de mahalagii şi târgoveţi, de bal sau de călătorie) sau în categoria costumului oficial (veşminte liturgice, robe de magistraţi, fracuri de diplomat, uniformele militare) sunt diversificate în funcţie de evoluţia modei în Ţara Românească, de influenţele orientale sau occidentale îmbrăţişate de populaţie; la răscrucea a doua curente de cultură, Ţările Române au beneficiat din plin de viaţa artistică a acestei lumi.

Preocupările artistice se îndreaptă, în special, asupra costumului care prin materialele folosite ca şi prin accesoriile şi broderiile care îl împodobesc se încadrează în vastul domeniu al artelor decorative.

Varietatea tipologică a acestor piese de colecţie, cu valoare artistică, istorică sau memorialistică, transmite cunoscătorului sau publicului vizitator dorinţa de a pătrunde în tainele celor care le-au purtat, simpli mahalagii sau personalităţi ale vremii, de a reconstitui un crâmpei din modul de viaţă al societăţii bucureştene la un moment dat.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.