Ghidul Serviciilor
Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu - Bucuresti
inapoi la firma 4419 vizite
Poza Colectii
Foto

Are un numar de peste 11.000 de obiecte adunate prin achizitii si donatii de-a lungul anilor.

Ele sunt de doua tipuri: originale si copii, emise atat in limba romana cat si in latina, franceza, germana, slavona, maghiara, rusa, turca, greaca, armeana, coreana.

Reflecta toate domeniile societatii: economic, cultural, religios, social, politic.

Ca dimensiuni sunt foarte diferite: de la documente de mici dimensiuni, la documente de 1m pe suport din hartie si din carton avand forma dreptunghiulara si patrata.

In general sunt intr-o foarte buna stare de conservare. Ele sunt expuse atat in expozitia permanenta, fiind si un rezervor de expozitii temporare. Reprezinta dovada materiala, pe care se bazeaza ghidul in prezentarea istoriei Bucurestilor.

Cele mai importante documente: scrisoarea lui Nicolae cel Tanar; anul 1481 este cel mai vechi document original; hrisovul lui Vlad Tepes din 20 septembrie 1459 (care este in facsimil), prima atestare documentara a Bucurestilor; cartea judetului Necula al lui Bobanea, din 13 mai 1563, primul act normativ de administrate urbana; hrisovul de infiintare a spitalului Pantelimon din secolul XVIII; copia declaratiei de independenta din 9 mai 1877, act de importanta covarsitoare pentru poporul roman; meniul ”Casei Capsa”; invitatia lui Carol I adresata lui C.Gr. Sutu in 1868; scrisorile lui I.I.C.Bratianu adresate lui Alexandru Algiu, seful sau de cabinet, corespondenta dintre Algiu si mama sa.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.