Ghidul Serviciilor
Muzeul National Cotroceni - Bucuresti
inapoi la firma 1995 vizite
Poza Pedadogie muzeala
Foto

Una din functiile muzeului fiind cea educativa, Muzeul National Cotroceni a organizat şi organizeaza în continuare un amplu program de pedagogie muzeala. Aceasta are drept scop familiarizarea tinerei generatii (elevi, studenti) cu valorile culturii nationale, cu importanta conservarii şi valorificarii acestora peste timp.

        În acest context, institutia noastra (înca de la deschiderea ei) a raspuns pozitiv tuturor solicitarilor primite din partea diverselor institutii de învatamânt. Daca la început programul de pedagogie muzeala era destinat mediului universitar, cu timpul, acesta s-a diversificat, extinzându-se şi la nivel gimnazial şi liceal.

        La nivel universitar, programul de pedagogie muzeala se desfaşoara mai ales sub forma efectuarii de catre studenti a practicii de specialitate. În acest fel, prin lectorate şi prelegeri sustinute de specialiştii muzeului, studentii intra în contact cu ceea ce înseamna lumea muzeala, descopera care este importanta unui muzeu în procesul educational actual, înteleg importanta conservarii şi restaurarii operelor de arta, a valorificarii patrimoniului national şi universal şi, nu în ultimul rând, cunoaşterea structurii organizatorice a unui muzeu.

        Muzeul National Cotroceni a sustinut în calitate de partener - prin acordarea unui numar de bilete gratuite pentru vizitare - desfaşurarea primelor doua editii (2006 şi 2007) a „Studentiadei“, eveniment organizat de studentii Universitatii Politehnice din Bucureşti şi care a cuprins manifestari culturale la care studentii au fost invitati sa participe într-un numar cât mai mare.

        La nivel gimnazial şi liceal, începând cu anul 2007 s-a lansat un nou program de pedagogie muzeala, numit „Priveşte, asculta, învata“. Acest program consta în vizitarea muzeului şi sustinerea de lectorate pentru elevii din şcoli şi licee. Prelegerile pot fi însotite de prezentarea unor documente, fotografii, materiale bibliografice, care contribuie şi mai mult la întelegerea de catre elevi a subiectului prezentat.

        O alta forma de pedagogie muzeala o reprezinta desfaşurarea de catre elevi a unor activitati culturale (interferenta artelor: poezie, muzica, pictura) în cadrul unor expozitii temporare organizate de Muzeul National Cotroceni.

        Tot la nivel gimnazial şi liceal, Muzeul National Cotroceni a sustinut desfaşurarea de concursuri tematice, legate de sarbatorirea unor evenimente importante din istoria nationala, dar şi concursuri legate de promovarea culturii şi civilizatiei româneşti în rândul elevilor.

        Pentru dezvoltarea programelor de pedagogie muzeala, ne puteti contacta la telefon: 021.317.31.06 şi e-mail: relatiipublice@muzeulcotroceni.ro.

 

                Manifestari organizate în cadrul programului de pedagogie muzeala al Muzeului National Cotroceni

 

                • „9 mai - Ziua Independentei de Stat a României, Ziua Europei“

 

                • Concurs tematic „Memoria unei natiuni - românii“

 

                • Atelier de origami

 

                • Activitate metodico-ştiintifica a profesorilor de istorie din municipiul Bucureşti

 

                • Lansare de carte

 

                • Congresul National al Studentilor la Comunicare

 

                • Concert festiv - Zilele Liceului de Muzica „George Enescu“

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.