Ghidul Serviciilor
Muzeul National Al Hartilor Si Cartii Vechi - Bucuresti
inapoi la firma 5978 vizite
Poza Muzeul National al Hartilor
Foto

Prezenta inedita in peisajul muzeistic al tarii noastre, Muzeul National al Hartilor şi Cartii Vechi, işi datoreaza existenta colectiei cartografice, donate cu generozitate de Adrian Nastase şi de sotia sa Daniela Nastase care se inscriu astfel ca unici ctitori ai acestui locaş de cultura. Tot prin straduinta acestor mari colectionari cu o inclinatie deosebita spre lucrarile cartografice de la inceputuri şi pâna in zilele noastre, a fost gasita şi amenajata actuala cladire cu spatii de expunere dispuse pe doua nivele ce comunica intre ele printr–o scara interioara, pe al carui palier o serie de exponate introduc vizitatorul in tematica salilor in care va paşii.

Intreaga colectie ce insumeaza pâna in prezent peste 800 de piese, harti, gravuri, desene, litografii precum şi obiecte specifice muzeului sporeşte mereu şi prin generoase donatii cum a fost cea primita recent de la Banca Comerciala Româna. Exponatele din cele 16 sali ale cladirii sunt dispuse tematic intr–o suita ce respecta latura ştiintifica imbinata cu cea artistica, fapt care incânta vizitatorul care poate urmari astfel evolutia realizarilor cartografice pe intregul mapamond şi mai ales cele ce reflecta teritoriul tarii noastre de-a lungul vremurilor.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.