Ghidul Serviciilor
Muzeul National Al Taranului Roman - Bucuresti
inapoi la firma 3809 vizite
Poza Colectii
Foto

Ţesaturile din lâna au fost considerate piese de mare valoare, atât în casele boiereşti, cât şi în cele ţaraneşti. De aceea, erau trecute în foile de zestre ale vremii şi moştenite din generaţie în generaţie în cadrul aceloraşi familii.

 

Cele 2500 de piese din colecţia de scoarţe a Muzeul Naţional al Ţaranului Român constituie un adevarat tezaur, ce se cuvine a fi cunoscut şi prezentat nu numai pentru frumuseţea sa, ci şi pentru priceperea şi rafinamentul cu care au fost realizate. Acest fond s-a constituit pe de-o parte prin stradaniile lui Alexandru Tzigara-Samurcaş (750 de obiecte), iar pe de alta parte în urma unor ample campanii de cercetare organizate sub conducerea lui Tancred Banaţeanu, când au fost achiziţionate peste 1250 de piese. Dupa anul 1991 ş prin completarea colecţiei cu aproape 500 de piese de patrimoniu. Diferind de la o zona la alta, acestea reprezinta un element caracteristic al interiorului ţaranesc, reprezentativ pentru Oltenia, Muntenia, Vrancea, Suceava, Fagaraş, Haţeg. Oraştie, Bran, Muscel şi Banat fiind marturii ale unui meşteşug ridicat la rang de arta.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.