Ghidul Serviciilor
Nico Tyres
inapoi la firma 8314 vizite
Poza Siguranţa
Foto

Reguli de bază pentru siguranţa dumneavoastră

 

 

1. Presiunea din anvelopă şi umflarea cu azot

Verificaţi la fiecare două săptămâni presiunea  atunci cand anvelopa este rece şi reglaţi-o dacă este necesar. Recomandările privind nivelul presiunii vă sunt date de către producătorul autovehicolului şi le puteţi găsi în manualul tehnic al maşinii, amplasate pe muchia portierei şoferului sau pe clapeta de la gura de umplere a rezervorului.

De reţinut este faptul că oxigenul din aerul folosit tradiţional la umflarea roţilor atacă în timp cauciucul şi janta şi scurtează durata de viaţă a anvelopei.

Azotul este folosit în mod obişnuit la umflarea anvelopelor de avion, ale maşinilor de curse şi autovehiculelor de teren, având numeroase avantaje faţă de  umflarea cu aer.

Azotul nu reacţionează cu cauciucul, nu reţine apa care duce la formarea ruginii şi rămâne în anvelopă mai mult timp. Aceasta însemnă că roţile vor menţine presiunea constantă mai mult timp, durata de viaţă a anvelopelor va creşte şi condiţiile de conducere se vor îmbunătăţi.

De asemenea, azotul nu formează amestecuri inflamabile în interiorul anvelopei, minimalizându-se riscul exploziilor.

 

 

2. Adâncimea profilului

Vă recomandăm înlocuirea anvelopelor de vară atunci când adâncimea profilului este de 3.0 mm, respectiv 4.0 mm pentru anvelopele de iarnă (dimensiunea minimă prevăzută de lege este de 1.6 mm).

3. Durata de viaţă

Se recomandă ca la fiecare 10 ani să înlocuiţi cu anvelope noi toate anvelopele autoturismului (inclusiv cea aferentă roţii de rezervă).

4. Ventilele

Înlocuirea ventilelor este recomandată mai ales atunci când înlocuiţi anvelope tubeless (fără cameră de aer).

5. Anvelopele de iarnă

Utilizaţi anvelope de iarna imediat ce temperatura scade sub 7o C. La această temperatură compuşii anvelopelor de vară devin rigizi şi astfel aderenţa anvelopei pe suprafaţa carosabilă se diminuează considerabil. Iarna, aderenţa este la fel de importantă atât pe axa spate cât şi pe axa faţă, deci autoturismul trebuie să fie echipat cu 4 anvelope de iarnă.

6. Anvelopa roţii de rezervă

Toate recomandările de mai sus se aplică şi asupra anvelopei roţii de rezervă.

7. Dimensiunile anvelopei

 

8. Indicele de viteza

Achizitionati numai anvelope ale caror indici de viteza corespund cu viteza maxima care poate fi atinsa cu acel autoturism. Indicele de viteza reprezinta viteza maxima la care o anvelopa poate transporta sarcina mentionata ca indice de sarcina. Indicii de sarcina si de viteza sunt marcati pe ambele flancuri ale anvelopelor.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.