Dedicat celor care se regasesc in povestea fascinanta a delicatetii si frumosului din imperfectiune
Ce inseamna arta Kintsugi?
Tehnica Kintsugi (numita si „kintsukuroi" sau „repararea cu aur") ne ajuta sa cream obiecte ceramice noi, mai frumoase si mai puternice, reflectând simultan o dimensiune psihologica foarte importanta: rezilienta aceasta fiind o componenta mentala care, asemenea chitului ceramic auriu, ne lipseste cioburile sfarâmate ale vietii. Cu ajutorul ei, suntem motivati sa ne vindecam ranile si sa învatam de pe urma lor.
Frumusetea obiectului astfel obtinut nu se datoreaza aspectului sau, ci povestii pe care o spune.
Hai sa ne familiarizam putin cu asta:
Când se sparge din greseala o farfurie sau un bol, sunt sanse sa ajunga la gunoi. Cu toate acestea, ce-ar fi daca ai putea sa-l pui la loc si sa arate mult peste ceea ce a fost obiectul initial.
Obiectele ceramice reparate aplicând tehnica Kintsugi prezinta o calitate suplimentara: devin mai puternice. Aceste cesti si farfurii nu se vor mai sparge la fel de usor ca înainte.
Aceasta este ideea din spatele tehnicii kintsugi, vechea arta japoneza a restaurarii ceramicii sparte cu ajutorul metalelor pretioase.
Din respect pentru tehnica traditionala, am facut ca aceasta sa fie posibila in cadrul atelierelor pentru cei ce doresc sa descopere aceasta parte interesanta a artei,o adevarata filozofie, astfel ca prin adaptarea materialelor(folosim produse care imita(patina) aurul ,argintul pentru a fi un cost accesibil) astfel reusim sa tratam spargerea si reparatia ca parte a istoriei unui obiect.
Detalii atelier:
Durata: 120 minute
Costuri:
Costul atelierului cuprinde materialele si uneltele folosite toate puse la dispozitie de catre noi
O sesiune de atelier – 200 lei