Ghidul Serviciilor
Medissa Vita - Nutritie Si Biorezonanta Timisoara
inapoi la firma 85 vizite
Poza Nutritie, Stil de viata
Foto

Un stil de viata sanatos are la baza o nutritie echilibrata iar impreuna cu o activitate fizica moderata si consecventa insotita de bunastare emotionala, spirituala, o atitudine activa in combaterea factorilor de risc care pericliteaza sanatatea reusesc sa construiasca ceea ce putem numi un stil sanatos de viata. Suntem aici pentru dumneavoastra cu deplina disponibilitate in a va recomanda, a va oferi suport in tot parcursul obtinerii conditiilor mai sus amintite privind instalarea unui stil de viata sanatos in viata dumneavoastra.

Stilul de viata sanatos cuprinde sanatatea corpului fizic, sanatatea psihica, emotionala, spirituala, relationala iar sanatatea reprezinta cumulul acestor aspecte exprimata prin a te simti bine, a avea energie, a te putea concentra, iar cand se intampla destul de rar intr-o asemenea situatie sa te imbolnavesti revenirea din starea de boala este usoara si deplina.Stilul de viata sanatos este coordonat pe mai multe principii.

Principiul care primeaza este alimentatia sanatoasa in care se recomanda sa predomine alimentele naturale de origine vegetala cum ar fi legume, leguminoase, zarzavat, cereale integrale, uleiuri presate la rece. Fructele si legumele vor fi proaspete, de sezon si pe cat posibil locale. Cerealele integrale: orez brun, secara, ovaz, orz iar pentru persoanele care prezinta intoleranta la gluten: porumb, mei, orez, hrisca. Proteinele vor fi asigurate, in principal, din oua, carne slaba, peste. Grasimile vor fi asigurate din consumul de nuci, alune, seminte, uleiuri presate la rece – ulei de masline, ulei de susan, ulei de dovleac, ulei de floarea-soarelui si cu o subliniere deosebita uleiul de in foarte bogat in omega 3.

In alimentatia noastra sanatoasa vom cuprinde si super alimentele cum ar fi spirulina, chlorella, iarba de grau, germeni si vlastari. Gustarile pe parcursul zilei atunci cand ele se impun a fi necesare vor fi formate din fructe proaspete 150 gr., fructe uscate 50-70 gr., miezul de la 4 nuci, sticsuri de legume proaspete, iaurt simplu. In vederea stabilirii unei alimentatii sanatoase atentia va trebui indreptata asupra alimentelor care trebuie evitate cum sunt carnea rosie, painea, paste din faina alba, margarina, dulciuri concentrate, bauturi pe baza de zahar, conserve, mezeluri procesate. Recomandarile privind evitarea se indreapta si catre consumul de alcool si fumat.

Desigur ca, pentru o alimentatie sanatoasa ideal ar fi  sa consumam alimente bio, organice, traditionale, locale pentru care nu s-au folosit pesticide, insecticide, hormoni de crestere, antibiotice, organisme modificate genetic, s.a. Pentru a asigura o alimentatie sanatoasa si asimilarea corespunzatoare a nutrientilor o importanta deosebita o constituie hidratarea respectiv consumul a minim 6 pahare de apa curata, aceasta hidrateaza organismul. Dimineata este recomandat a se consuma 1-2 pahare cu apa calduta la care se poate adauga o mica cantitate (2 lingurite de suc de lamaie) daca organismul suporta efectul de curatare antrenat de acest consum. Pentru asigurarea aportului de minerale si vitamine se vor consuma sucuri proaspete de legume, ceaiuri neindulcite si cu atentie sucul proaspat de fructe datorita continutului de zahar respectiv a incarcaturii glicemice ridicat. Alimentatia sanatoasa ca repartitie pe parcursul zilei va fi formata din 3 mese principale cu respectarea principiului de 5 ore intre mese iar daca este necesar a se intercala 2 gustari, gustarile vor fi repartizate la 3 ore de la ultima masa si 2 ore pana la urmatoarea masa. Subliniem aici importanta de a fixa cina la ora 18 – 19. A lua cina tarziu echivaleaza cu afectarea somnului iar organismul in timpul somnului intra in post intermitent – fasting, si foloseste acest fasting pentru a se reface.

Acest program va fi adaptat individual, in functie de programul persoanei. In ceea ce priveste programul de masa trebuie evidentiat consumul de apa respectiv un pahar cu apa cu 30 minute inainte de masa si dupa masa cel putin 1 ora pentru urmatorul pahar cu apa pentru a impiedica diluarea sucurilor gastrice. Paharul cu apa consumat cu 30 de minute inaintea mesei te va ajuta sa iti dai seama ce nivel adevarat are foamea si sa nu confunzi senzatiile de sete cu senzatia de foame. Este recomandat a se manca incet pentru a da timp respectiv minim 20 de minute pentru instalarea senzatiei de satietate.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.