Montam usi, ferestre, scari, obloane, terase… respectiv tamplarie din lemn stratificat.
Obloanele pot fi cu lamele fixe sau mobile, adica pot face intuneric sau lumina in incapere in functie de preferinte.
Usile pot fi:– culisante (suspendate pe o sina si culiseaza stinga – dreapta) pentru spatii mici, in care o usa cu deschidere normala ocupa prea mult loc;– armonice (pliante) sunt facute din 2 sau 3 elemente care se pliaza una peste alta.
vezi tamplarie facuta de Csabi
Mai putem executa casetare de tavane, captusirea de pereti sau scari (imbracarea in lemn).
Materialele folosite de noi sunt de ultima generatie, aplicam doar vopsele si lacuri ecologice, respectiv pe baza de apa. Produsele noastre sunt tratate ignifug, antimucegai…
Desigur ca se pune intrebarea: de ce se foloseste lemtnul stratificat? Tamplarie din lemn stratificat pare sa fie o moda, dar nu e! Acest tip de tamplarie a aparut din necesitate: preturi avantajoase si proprietati superioare…
Lemnul stratificat este un material asemanator contraplacajului, obtinut prin suprapunerea si incheierea unui numar de foi de furnir cu fibrele orientate pe una sau pe mai multe directii. Grosimile si orientarile pe care le primesc respectivele straturi sunt in functie de destinatia materialului final.
In mod categoric, un produs din lemnul stratificat are proprietati superioare unui profil monobloc datorita faptului ca este alcatuit din trei sau mai multe lamele (scanduri). Scopul stratificarii lemnului este de a elimina tensiunile interne din cadrul fibrei lemnoase, tensiuni care de cele mai multe ori determina modificari ale structurii lemnului, ducand la deformari, incovoieri, pierderea cotelor initiale. Se spune ca „lemnul lucreaza in timp”, ceea ce nu mai este valabil la lemnul stratificat.
O usa facuta de Csabi va fi dreapta si solida intodeauna, la fel ca in prima zi.