Ghidul Serviciilor
Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu - Bucuresti
inapoi la firma 3101 vizite
Poza Dotari
Foto

Telescopul MEADE LX200R de 305 mm diametru. Donaţie ALPHA BANK

Cu un diametru mai mare decât oricare alt instrument din Observator, telescopul Meade LX200R de 30 cm diametru, este al doilea instrument astronomic ca mărime accesibil publicului din România.

Telescopul poate mări până în 750X. Cele mai mici detalii vizibile au 0,37”.  Pe lună se pot vedea cratere de 700 m în diametru. Unui telescop de diametrul acesta sunt accesibile toate planetele, stele până la magnitudinea 15, precum şi mii de obiecte non-stelare (galaxii, roiuri stelare, nebuloase).

În afara calităţilor optice, telescopul este dotat cu o montură GoTo cu GPS. După alimentarea monturii, aceasta caută prin sistemul GPS câtiva sateliţi de la care preia coordonatele locului de observaţie, ora exactă şi locul unde se află nordul. După aceasta se aliniază singură după câteva stele.

După aliniere, telescopul este in stare să găseasca singur mii de obiecte aflata în baza de date: 145.000  de obiecte cosmice dintre care 60.000 de stele, sute de comete şi asteroizi.

Tipul telescopului este Advanced Ritchey-Chrétien, asemănător cu cel al telescopului spaţial Hubble.

Oglinda telescopului este acoperită cu un strat special de aluminiu numit Ultra-High Transmission Coatings (UHTC™). Acesta face ca oglinda să reflecte cu 20% mai mai multă lumină decât în mod normal.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.