TOBA - "Craciun fara toba, nu-i cum, daca sunt in punguta macar si cele mai slabe pitule, dea Dumnezeu sa fie mai mult de atat" - Radu Anton Roman
LEBER - Dupa o reteta traditionala, lebarul este preparat din ficat proaspat de porc, cu gust autentic de sarbatoare.
CALTABOS - produs traditional, preparat din organe proaspete de porc, caltabosul este un bun aperitiv, o combinatie bine dozata, intr-o proportie generoasa de carne si condimente la care nu simti nevoia unor adaousuri pentru a-i simti gustul delicios.
" Ce ceapa cruda, taiata felii si stropita cu o picatura de otet. Dar si cand e fierbine si cand e rece ca o banchiza, caltabosul sau maiosul, vine punctual la o alta intalnire: intrare fiind, se va bucura enorm de un vin fiert" - Radu Anton Roman
DROBUL - "Se face din maruntaiele porcului: ficat, bojoci, rinichi, splina, inima, bine fierte, tocate din bardita si amestecate cu oua, ceapa, sare si piper, se face drob. Invelit in prapurele mult mai gros si mai gras al ovinei si copt in cuptorul bine incins, e nu numai un metisaj cultural, ci o foarte gustoasa amestecatura de caltabos cu toba" - Radu Anton Roman
PIFTIA DE PORC - "Sambata cea din urma din saptamana de carne din dulcele Craciunului, e numita si sambata piftiilor. Piftile le mananca numai in acea zi. La caz ca mai raman, a doua zi le leapada, zicand ca daca le mananca ii prind frigurile vara" - Radu Anton Roman