Lista wine barurilor din Bucuresti este completata de un nou loc deschis in Centrul Vechi - Abel's Wine Bar. Pozitionat vis a vis de The Artist, pe strada Nicolae Tonitza nr. 10, barul este micut si are un decor de inspiratie americana, primitor si relaxant.
De cum am pasit inautru ne-am simtit foarte bine - ne-au placut ferestrele mari prin care puteam privi in strada, tablourile de pe pereti, sticlele de vin, lumanarile de la geam si de pe mese, si lumina discreta care crea un cadru intim si discret.
Exista un anumit sentiment de familiaritate pe care il gasim, spontan, in unele locuri, iar Abel's Wine Bar este unul dintre ele. Ne-am asezat la masa si o chelnerita amabila ne-a adus meniurile si ne-a povestit despre oferta de late bruch pe care o au, la 55 de lei, si care include 5 sortimente de vin si un platou de branzeturi, salamuri sau mixt.
Ne-a cucerit instant, asa ca am hotarat sa vedem despre ce e vorba, si sincer va spunem, ne bucaram tare mult de alegerea facuta. Am apucat sa rasfoim putin si meniul foarte stufos, care contine peste peste 100 de etichete.
Toate soiurile pot fi cumparate atat la sticla, cat si la pahar. Costul unui pahar de vin difera de la un sortiment la altul si poate fi intre 11 si 20 de lei.
Alegand meniul special, noi ne-am bucurat de 5 tipuri de vin - doua albe, un rose, si doua rosii; alaturi de acestea, ne-am luat si platouri mixte cu branzeturi, fructe uscare si salamuri.
Pentru noi a fost o intreaga experienta, mai ales ca unul dintre coproprietarii barului, Horia, a venit la noi la masa si ne-a povestit despre fiecare vin in parte, de fiecare data cand ne schimba sortimentul.
E foarte placut sa intalnesti un om pasionat de ceea ce face, care stie sa-ti capteze interesul si, de ce nu, sa te invete niste lucruri noi. Acelasi lucru l-a facut cu toti clientii in parte, asa ca merita sa mergeti la Abel's Wine Bar si pentru povesti, nu doar pentru vinuri.
Ce am baut?
1. Budureasca Fume alb, cu aroma de vanilie si citrice coapte.
2. Lacerta Chardonnay, vin cu arome de banane, pepene galbene si ananas.
3. Corcova Rose, vin racoros cu arome de zmeura.
4. Nederburg (Africa de Sud) Shiraz, vin cu arome de pruna si fructe de padure coapte.
5. Arezan Feteasca Neagra, vin cu arome de visina coapta, zmeura, fructe de padure. Fun fact - Feteasca Neagra se produce doar in Romania.
Chiar daca nu suntem experti in vinuri, am simtit gusturile si aromele diferite si a fost o placere sa descoperim tainele vinurilor bune. Plus de asta, ne-am ales si cu cateva informatii noi:
- un vin de calitate este unul sec.
- paharele la vin alb nu se schimba, chiar daca schimbam sortimentele, deoarece aroma se evapora usor.
- paharele de vin rosu trebuie sa fie inalte, astfel incat acesta sa respire; ideal este sa prindeti piciorul paharului cu doua degete si sa-l rotiti un pic pe masa, astfel incat acesta sa-si capete gustul adevarat dupa ce a fost deschis.
Concluzie
Noi va recomandam cu drag sa mergeti la Abel's Wine Bar, fie impreuna cu prietenii, fie intr-un cadru romantic. Locul are toate ingredientele necesare ca voi sa va simtiti bine, asa ca abia asteptam sa ne povestiti cum vi s-a parut.