Ghidul Serviciilor
Romeuro Insurance Consulting
inapoi la firma 320 vizite
Poza Documente necesare daune
Foto
Foto
Foto

Anuntarea unei daune AUTO si deschiderea dosarului de dauna se poate face de catre asigurat/pagubit/imputernicit, personal sau prin comunicarea prin posta/fax/e-mail (daca pagubitul nu se prezinta personal) a urmatoarelor, documentele necesare deschiderii/instrumentarii dosarului de dauna:

 

•Documentele care atesta calitatea acestuia, dupa caz:

- Act de identitate - in cazul asiguratului, pagubitului, imputernicitului.

- Procura notariala pentru imputernicit in care sa precizeze limitele mandatului: (exemplu: numai reprezentarea titularului la constatare sau si dreptul de a dispune cu privire la plata despagubirii);

- Delegatie - in cazul persoanelor juridice, cu precizarea limitelor mandatului (ca mai sus).

 

•Documentele eliberate de institutiile abilitate sa cerceteze evenimente rutiere (politie, pompieri, etc.) dupa caz:

- Documentul tip anexa 2 (eliberat de politie) si autorizatia de reparatie in original in cazul avariilor cu autor necunoscut;

- Procesul verbal de constatare a contraventiei eliberat de organele de politie (in original);

- Adeverinta de dauna in cazul furturilor partiale eliberata de politie sau raportul de expertiza eliberat de pompieri, in original, in cazul incendiilor;

- Copie dupa asigurarea RCA (sau Cartea Verde in cazul in care autovehiculul celalalt este inmatriculat in strainatate) a autovehiculului condus de soferul vinovat de producerea accidentului sau pe care il conduceti, copie a buletinului de identitate, permisului conducere si a certificatului de inmatriculare a soferului vinovat.

 

•Asigurarea dvs. RCA va acoperi pagubele de care sunteti raspunzator in limitele legii, produse celuilalt/celorlalti conducator(i) auto.

 

•Daca nu sunteti vinovat de producerea accidentului, paguba produsa masinii dvs. se va acoperi din asigurarea RCA a persoanei vinovate de producerea accidentului. In cazul in care vinovat de producerea accidentului este celalalt conducator, trebuie ca acesta sa-si dea consimtamantul pe procesul verbal de contraventie, si sa obtineti o copie a politei RCA a vinovatului.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.