Ghidul Serviciilor
Columna Medical Center - Clinica Doctorului Nitescu Cristian
inapoi la firma 6529 vizite
Poza Chirurgia estetica a fetei
Foto

Alopecia este o afecţiune caracterizată prin căderea difuză sau localizată a părului. Atât femeile cât şi bărbaţii se confruntă cu această problemă, incidenţa fiind mai mare însă în rândul bărbaţilor. Printre metodele de tratare a acestei afecţiuni intră şi cele chirurgicale.

Pregătirea preoperatorie pentru implantul de păr

Atât preoperator cât şi postoperator, pacientul va primi un tratament antibiotic profilactic. Înaintea operaţiei de transplant de păr este interzisă administrarea medicamentelor anticoagulante, precum aspirina şi antiinflamatoarele nesteroidiene (Nurofen, Ibuprofen, Chetonal etc.)

Implantul de păr – tratamentul alopeciei

Cea mai importantă şi mai eficientă posibilitate de tratament pentru alopecie o constituie implantul de păr.

 

Implantul de păr este una dintre cele mai comune intervenţii chirurgicale efectuate la bărbaţi. Operaţia de implant de păr se efectuează folosind grefe de piele păroasă sau lambouri de la nivelul scalpului. Grefele au un diametru de 4-5 mm, fiind recoltate cu foarte mare grijă de la nivelul zonei occipitale. Procedura de recoltare este foarte fină pentru a nu distruge foliculii piloşi (firele de păr). Într-o megaşedinţă se pot implanta maxim 3000 de foliculi piloşi, pentru o acoperire completă şi o îndesire corespunzătoare a firelor de păr fiind necesare mai multe şedinţe. În primele patru săptămâni de la intervenţie se va produce o falsă creştere a părului transplantat, urmată mai apoi de cădere. Creşterea permanentă a părului va putea fi observată după două, trei luni.  

 

Implantul de păr se realizează, în cazul megaşedinţelor, cu o anestezie generală. Candidaţii cei mai potriviţi pentru o asemenea intervenţie sunt cei tineri care prezintă zone donatoare bogate în păr. De asemenea, este foarte important ca alopecia să fie una stabilizată pentru a nu fi necesare alte intervenţii în viitor.

La finalul procedurii, zona va fi pansată, urmând să rămână aşa o perioadă de şapte până la zece zile. Capul va putea fi spălat după cinci zile. Posibile complicaţii ale chirurgiei alopeciei

Chirurgia alopeciei nu include posibilitatea apariţiei unor efecte adverse majore. Complicaţiile nu sunt frecvente, însă există probabilitatea apariţiei alergiilor, a infecţiilor sau a necrozei grefei în urma unor traumatisme locale. Toate aceste neplăceri pot fi însă evitate prin respectarea cu precizie a indicaţiilor medicului.

Recuperarea după chirurgia alopeciei

 

Procesul de recuperare în urma implantului de păr este aproximativ rapid. Pansamentul aplicat la finalul operaţiei va putea fi înlăturat după o săptămână. Postoperator, medicul va recomanda un tratament antibiotic cu scop profilatic. Eventualele senzaţii de durere pot fi combătute cu ajutorul unor medicamente indicate de medicul chirurg. Foarte importantă în procesul de vindecare este evitarea traumatismelor locale.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.