Ghidul Serviciilor
Columna Medical Center - Clinica Doctorului Nitescu Cristian
inapoi la firma 6510 vizite
Poza Chirurgia estetica a fetei
Foto
Foto

Corectarea pleoapelor sau blefaroplastia

 

Blefaroplastia este o procedură chirurgicală prin care sunt corectate pleoapele, eliminându-se excesul de piele şi pungile de grăsime. Prin acestă intervenţie ochiul capătă un aspect natural iar pacientul este scutit de neplăceri precum senzaţia de oboseală sau dimininuarea vederii.

Cele mai clare semne de îmbătrânire apar la nivelul pleoapelor. Cu timpul, excesul tegumentar de la nivelul acestora devine vizibil, inestetic şi chiar supărător. Dincolo de neplăcerile cauzate de aspectul fizic apar şi unele probleme funcţionale, precum oboseala sau durerile oculare.

Definirea blefaroplastiei

Ptoza pleoapelor superioare (deplasarea în jos) sau apariţia aşa numitor „pungi de sub ochi” reprezintă afecţiuni extrem de frecvente, apărute în special după o anumită vârstă. Metoda prin care pot fi tratate este una chirurgicală numită blefaroplastie. Prin blefaroplastie sunt corectate pleoapele, eliminându-se excesul de piele şi pungile de grăsime apărute odată cu trecerea timpului. Prin acestă intervenţie ochiul îşi recapătă atât trăsăturile naturale cât şi principalele proprietăţile funcţionale.

Modalităţi de efectuare a blefaroplastiei

Atunci când se doreşte corectarea pleoapei superioare, este necesară efectuarea unei incizii care respectă liniile naturale ale ochiului. Prin această incizie, chirurgul va îndeparta surplusul tegumetar şi ţesutul subcutanat supărător. Asupra pleoapei inferioare va fi exectuată aceeaşi procedură. Semnele provocate de incizie vor dispare foarte repede.

Pregătirea pentru operaţia de blefaroplastie

Înainte de intervenţia chirurgicală este necesar un dialog cu medicul specialist care va stabili care sunt analizele de care ai nevoie pentru ca operaţia să decurgă într-un mod normal. Principalele indicaţii pe care le poţi primi sunt legate de încetarea consumului de alcool şi a fumatului cu cel puţin două zile înainte de operaţie. Totodată, se recomandă renunţarea la orice tratament cu aspirina sau administrare de anticoncepţionale cu două sau trei săptămâni înainte de intervenţie.

Recuperarea după operația de blefaroplastie

Recuperarea este, în general, rapidă şi fără dificultăţi majore. Cu toate acestea, este recomandată evitarea efortului excesiv pentru circa 4-5 zile. Este important, de asemenea, să îţi protejezi ochii de razele soarelui, de lumină şi de vânt purtând ochelari de soare.

Efecte adverse ale intervenţiei de blefaroplastie Efectele adverse care pot apărea depind de modul de a reacţiona la intervenţie al fiecărei persoane. Unii pacienţi au acuzat senzaţie de tensiune la nivelul ochiului, uscăciune, uşoară înroşire.

Operaţia de blefaroplastie este, aşadar, o metodă chirurgicală care te poate ajuta atât din punct de vedere estetic, oferind un aspect tânăr şi sănătos ochilor tăi, dar şi din punct de vedere funcţional, înlăturând neplăcerile cauzate de oboseală, diminuarea vederii sau dureri oculare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.