Ghidul Serviciilor
Columna Medical Center - Clinica Doctorului Nitescu Cristian
inapoi la firma 6510 vizite
Poza Chirurgia estetica a fetei
Foto

Liftingul facial

 

Odată cu trecerea timpului, corpul nostru suferă unele modificări. Zona feţei este cea mai afectată şi cea mai vizibilă. Din acest punct de vedere, foarte mulţi oameni hotărăsc să apeleze la chirurgia estetică pentru a masca efectele negative ale procesului de îmbătrânire şi pentru întinerirea feţei.

Ce este liftingul facial chirurgical?

 

Liftingul facial chirurgical constă în exectuarea unei intervenţii chirurgicale care are ca scop întinderea şi înlăturarea surplusului de piele sau stratului de grăsime de pe zona feţei. În unele cazuri, este necesară şi întinderea şi retensionarea muşchilor faciali care ajută la susţinerea pielii. Această procedură te poate ajuta la îndepărtarea sau la îmbunătăţirea oricărei linii profunde situate de la nas la colţurile bărbiei, ajutând tenul să pară mult mai tânăr şi mai sănătos.

Pregătirea pentru operaţia de lifting facial

Operaţia de lifting facial presupune evaluarea stării de sănătate a pacientului pentru a nu apărea complicaţii datorate vreunor afecţiuni. Medicul vă va controla tensiunea arterială, va investiga problemele legate de coagularea sângelui sau existenţa riscului de a forma cicatrici periculoase. Va trebui, de asemenea, să comunicaţi medicului dumneavoastră toate tratamentele pe care urmaţi. Principalele indicaţii preoperatorii sunt legate şi de dietă şi de regimul de viaţă. Medicul recomandă renunţarea la fumat, deoarece tutunul influenţează circulaţia sângelui prin piele şi poate îngreuna vindecarea.

Intervenţia de lifting facial

Tehnica efectuării operaţiei variază în funcţie de medic, fiecare adoptând un anumit stil şi o anumită metodă. Procedura constă în aplicarea unei incizii care porneşte, de obiceai, deasupra liniei de inserţie a părului la tâmple şi continuă spre scalpul inferior. Spre finalul intervenţiei vor fi plasate suturi pentru a întinde pielea şi se vor închide inciziile. Pot fi, de asemenea, utilizate clipsuri de metal la nivelul scalpului. Operaţia durează, în general, câteva ore, efectuarea mai multor proceduri putând depăşi, însă, această durată. După intervenţie faţa se va bandaja, iar pacientul va putea fi externat doar după câteva ore.

Efectele adverse ale operaţiei de lifting facial

Cu toate că posibilitatea apariţiei complicaţiilor este redusă, iar efectele adverse sunt, de obicei, rare şi minore, riscurile acestei proceduri nu trebuie trecute cu vederea. Efectele adverse care pot apărea sunt legate de apariţia unor echimoze, hematoame, prezenţa unei senzaţii de tensiune şi uscăciune a pielii, alergii, sau, reacţii nedorite la anestezie. Toate aceste complicaţii ţin însă de caracteristicile anatomice ale fiecărei persoane în parte.

Recuperarea după liftingul facial

Perioada de recuperare presupune odihnă şi renunţarea la activităţile solicitante. Majoritatea pacienţilor sunt total recuperaţi şi disponibili pentru reluarea activităţilor cotidiene după aproximativ două săptămâni. Indicaţiile medicului sunt acelea de a evita efortul fizic excesiv, băile foarte fierbinţi, alcoolul sau expunerea la razele soarelui.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.