Ghidul Serviciilor
Columna Medical Center - Clinica Doctorului Nitescu Cristian
inapoi la firma 6510 vizite
Poza Chirurgia estetica a fetei
Foto

Chirurgia estetică îţi dă posibilitatea de a ascunde amprenta trecerii timpului şi de a masca adevărata vârstă. Una dintre intervenţiile care ajută, din acest punct de vedere, este liftingul frontal, o intervenţie de mare actualitate care permite ştergea ridurilor de la nivelul frunţii.

Ce este liftingul frontal?

 

Liftingul frontal este o intervenţie chirurgicală destinată corectării ridurilor de pe frunte , de la baza nasului şi a celor situate între sprâncene. Intervenţia ajută, totodată şi la ridicarea sprâncenelor.

Pregătirea pentru operaţia de lifting frontal

Pregătirea preoperatorie presupune efectuarea unor investigaţii privind tensiunea arterială, problemele de coagulare ale sângelui, sau eventualele riscuri de a forma cicatrici periculoase. Este indicat să comunici medicului toate aspectele legate de tratamentele medicamentoase pe care le urmezi, afecţiunile de care suferi sau alte probleme asemănătoare care pot împiedica buna desfăşurare a operaţiei.

Intervenția de lifting frontal – mod de desfăşurare

Operaţia se face cu ajutorul unei incizii executate posterior faţă de linia marginală a părului pentru a ascunde cicatricile rezultate după intervenţie. Pe durata procedurii pielea va fi împărţită pe regiuni frontale şi mai apoi remodelată.

 

Sprâncenele se vor ridica iar excesul tegumentar de la nivelul inciziilor va fi, astfel, înlăturat. La final, inciziile sunt suturate, iar pe regiunea frontală este aplicat un pansament.

Efecte adverse ale liftingului frontal

Efectele adverse sunt, în mare parte, aceleaşi pe care le presupune şi liftingul facial. Există posibilitatea ca pacientul să se confrunte cu unele reacţii nedorite la anestezie, cu unele alergii şi cu prezenţa unei senzaţii de uscăciune şi strângere a feţei. Pacienţii pot prezenta, de asemenea, hipoestezie, cefalee, iar spre sfârşitul perioadei de recuperare prurit. Ca şi în cazul liftingului facial, efectele adverse ale liftingului frontal depind în mare măsură de trăsăturile anatomice individuale, şi sunt, de cele mai multe ori minore şi cu frecvenţă scăzută.

 

Recuperarea după intervenția de lifting frontal

 

Recuperarea durează, în medie, o săptămână, fiind recomandat repaosul şi evitarea efortului fizic. Este indicată renunţarea la activităţile fizice care presupun foarte mult efort pentru şase săptămâni de la intervenţie. Pacientul îşi poate relua activitatea cotidiană, de regulă, după o săptâmână. Părul poate fi spălat după 5-7 zile sau imediat după ce s-a renunţat la pansament.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.