Ghidul Serviciilor
Columna Medical Center - Clinica Doctorului Nitescu Cristian
inapoi la firma 6510 vizite
Poza Chirurgia estetica a fetei
Foto

Marirea buzelor

Augmentarea (marirea) buzelor este o intervenţie chirurgicală prin care chirurgul plastician măreşte dimensiunea buzelor, făcându-le să arate mult mai senzuale şi atractive. Această procedură a devenit extrem de frecventă în ultima perioadă, foarte multe femei dorindu-şi buze mai „pline”.

 

Augmentarea buzelor este o intervenţie foarte frecventă în rândul femeilor, apărută la începutul anilor `80, când buzele pline au început să fie considerate extrem de senzuale. Femeile din întreaga lume apelează la această procedură, dorindu-şi ca buzele lor, simbolul sexualităţii şi al feminităţii, să arate cât mai atrăgător cu putinţă.

Pregătirea preoperatorie pentru operaţia de augmentare a buzelor

Înaintea intervenţiei de mărire a buzelor este indicată respectarea anumitor reguli. Medicul chirurg este cel care va stabili condiţiile pe care trebuie să le respecţi în perioada preoperatorie. Dintre acestea, amintim:

Intervenţia de augmentare a buzelor

Augmetarea sau mărirea buzelor, aşa cum mai este numită, poate fi efectuată în două moduri, fie prin utilizarea unor substanţe injectabile precum acidul hialuronic sau grăsimea proprie recoltată de la pacientă, fie prin folosirea unor implanturi permanente de silicon. Procedeul injectabil presupune introducerea în buze a acidului hialuronic sau a unei cantităţi de grăsime prelevată de la pacientă. Efectul constă în conturarea şi mărirea buzelor. Atât acidul hialuronic cât şi grăsimea proprie sunt injectate în buze cu ajutorul unor ace mici. Augmentarea buzelor prin injectare se face, în general, cu anestezie locală. Rezultatele acestui tip de intervenţie sunt temporare (6 - 12 luni).

Pentru augmentarea buzelor cu ajutorul implantului siliconic se efectuează o incizie în partea interioară a buzei (superioară sau inferioară), aproape de colţurile gurii. Procedeul de augmentare a buzelor prin utilizarea implantului de silicon nu este unul dureros, deoarece pacientei îi va fi administrat un anestezic local. Posibile complicaţii ale intervenţiei de augmentare a buzelor

Chiar dacă riscurile sunt minime, ca în cazul oricărei alte intervenţii chirurgicale, acestea nu pot lipsi. Pacientele pot acuza o uşoară stare de disconfort, uneori amorţeală, senzaţie de rigiditate (trecătoare) sau apariţia unor mici echimoze.

Recuperarea în urma augmentării buzelor

Durata perioadei de recuperare depinde de tipul de procedură prin care s-a efectuat mărirea buzelor. Media perioadei totale de recuperare este de 2-3 zile. Recuperarea după augmentarea buzelor prin injectare este mai rapidă, pacienta putând reveni la programul obişnuit după 24 de ore. Intervenţia ce utilizează implantul siliconic implică un proces de vindecare mai îndelungat, întoarcerea la activitatea cotidiană producându-se după 4-6 zile.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.