Ghidul Serviciilor
Columna Medical Center - Clinica Doctorului Nitescu Cristian
inapoi la firma 6530 vizite
Poza Chirurgia estetica a fetei
Foto

Întinerirea feţei

Trecerea timpului lasă amprente asupra noastră, afectând în mod special zona facială. Pielea îşi pierde catifelarea, fermitatea şi culoarea. Apar ridurile, leziunile cutanate, iar tenul, altădată tânăr şi proaspăt, capătă un aspect neplăcut care nu poate fi înlăturat prin machiaj.

Întinerirea feţei se poate face prin utilizarea diferitor procedee. Ptoza (căderea) pielii poate fi corectată prin liftingul facial sau frontal, metode prin care surplusul de piele este înlăturat sau întins. Excesul de piele de la nivelul pleopelor poate fi, de asemenea, înlăturat prin blefaroplastie, o intervenţie chirurgicală extrem de eficientă. Toate aceste procedee chirurgicale nu pot înlătura totuşi unele riduri, a căror soluţie „de ştergere” o pot reprezenta injecţiile cu toxină botulinică sau peelingul, modalităţi nechirurgicale de întinerire facială.

Pregătirea preoperatorie pentru întinerirea feţei

Înaintea procedurii de întinerire a feţei, fie ea una chirurgicală sau nechirurgicală, medicul va recomanda efectuarea unor analize care să permită o bună desfăşurare a intervenţiei. Vor fi efectuate unele teste alergologice care să diminueze riscul apariţiei alergiilor la substanţele folosite. Importante sunt, de asemenea, dieta şi renunţarea la fumat (ar fi de dorit).

Întinerirea feţei prin peeling

Peelingul este o intervenţie nechirurgicală de întinerire a feţei care se efectuează prin aplicarea unor acizi pe suprafaţa pielii ce vor „arde” celulele îmbătrânite, tenul devenind, astfel, întins şi regenerat. Pentru a se îndepărta ţesuturile moarte de la nivelul pielii se poate apela şi la laser peeling, o procedură cu efect termic.

Substanţele chimice folosite în cazul metodei de întinerire a feţei prin peeling sunt acidultricloracetic (TCA) sau acidul glicolic şi, mai rar, fenolul.

Injecţiile cu toxină botulinică şi întinerirea feţei

Pentru reducerea ridurilor de pe frunte, dintre sprâncene şi a celor poziţionate la coada ochiului pot fi folosite injecţiile cu toxină botulinică. Toxina botulinică produce o pareză a musculaturii care determină apariţia acestor riduri (reversibilă în 4-6 luni).

Posibile complicaţii ale procedeului de întinerire a feţei

Complicaţiile sunt, în general, minore şi depind de tipul de intervenţie efectuată. Metodele chirurgicale de întinerire a feţei precum liftingul facial, frontal sau blefaroplastia presupun riscul apariţiei unor senzaţii ca de arsură, sângerări. Intervenţiile nechirurgicale pot duce rar la apariţia unor complicaţii precum depigmentarea neuniformă a feţei. Complicaţiile depind într-o foarte mare măsură de trăsăturile anatomice individuale şi de bagajul genetic al pacientului.

Recuperarea după procesul de întinerire a feţei

Procesul de recuperare depinde de metoda prin care s-a intervenit la nivelul feţei. Vindecarea şi recuperarea totală se poate întinde pe o durată, începând de la câteva zile şi terminând cu două sau trei săptămâni. Cu toate acestea, întoarcerea la activităţile cotidiene care nu presupun un efort fizic excesiv se face după câteva zile.

Intervenţiile de întinerire a feţei sunt numeroase şi nu pot fi tratate exhaustiv. Aşadar, în cazul în care îţi doreşti să apelezi la o astfel de metodă, este indicat să ceri sfatul unui chirurg plastician care îţi va răspunde la toate întrebările. Alte informaţii legate de acest subiect le poţi afla consultând articolele Sănătatea Tv referitoare la liftingul facial, frontal şi la blefaroplastie.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.