Ghidul Serviciilor
Columna Medical Center - Clinica Doctorului Nitescu Cristian
inapoi la firma 6510 vizite
Poza Chirurgia estetica a fetei
Foto
Foto

Otoplastia

Otoplastia este o intervenţie chirurgicală care are ca scop îndreptarea, reducerea mărimii sau modelarea urechilor. Această procedură este indicată, aşadar, celor care îşi doresc un alt aspect al urechilor, fiind nemulţumiţi de înfăţişarea lor din acest punct de vedere, mai exact cei care au aşa numitele „urechi clăpăuge”.

Pregătirea preoperatorie pentru operaţia de otoplastie

Pregătirea pentru operaţia de otoplastie va fi stabilită de către chirurgul plastician care va efectua intervenţia. Indicaţiile care îţi pot fi oferite sunt:

Desfăşurarea operaţiei estetice de otoplastie

Otoplastia este, în general, efectuată la ambele urechi pentru a obţine un efect simetric. Intervenţia se va face sub anestezie locală sau generală, în funcţie de vârstă. Astfel, copiilor foarte mici le este recomandată anestezia generală, iar adolescenţilor şi adulţilor cea locală. Procedura chirurgicală de modelare a urechilor constă într-o incizie în partea posterioară a urechii, prin care se vor îndepărta porţiunile de piele şi cartilagiu nedorite. Cartilagiul poate fi de asemenea modificat, iar mai apoi fixat cu suturi pentru a se întări şi pentru a susţine urechea în poziţia dorită. La finalul intervenţiei chirurgicale de otoplastie, chirurgul plastician îţi va pansa urechile, pansamentul urmând să fie înlăturat după câteva zile.

Posibile complicaţii ale intervenţiei de otoplastie

Complicaţiile pe care otoplastia le implică sunt, în general, nesemnificative. Pot apărea, însă unele reacţii nedorite precum sângerare, hematoame sau infecţii care pot fi tratate cu antibiotic. Unii pacienţi au acuzat, de asemenea, şi unele dureri de intensitate redusă care pot fi eliminate cu ajutorul analgezicelor. Urmărind, însă, indicaţiile chirurgului plastician, eventualele complicaţii sau neplăceri pot fi evitate.

Otoplastia nu influenţează funcţiile auditive şi nu reduce capacitatea auditivă.

Recuperarea în urma operaţiei de otoplastie

Activitatea cotidiană poate fi reluată la cîteva zile de la operaţia de otoplastie. Cu toate acestea, medicul recomandă evitarea efortului fizic excesiv. Important este, de asemenea, să îţi protejezi urechile în primele şase săptămâni de la operaţie şi să eviţi să dormi pe partea laterală, sprijinindu-te de una dintre urechi.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.